Pe urmele amatorilor de haşiş. Ce a scos la iveală INVESTIGAŢIA unor jurnalişti

Pe urmele amatorilor de haşiş. Ce a scos la iveală INVESTIGAŢIA unor jurnalişti

Brichete, pachete de ţigări sau foiţe pentru rulat ţigările. Sunt doar câteva dintre cadourile oferite de vânzătorii de haşiş clienţilor care cumpără regulat marfă de la ei, pe străzile din Marsilia.

În Marsilia (sudul Franţei), clienţii unor vânzători de haşiş au rămas surprinşi când li s-au oferit, de către aceştia, carduri de fidelitate.

Este vorba de vânzătorii din districtul Val-Plan, care au conceput aceste carduri, precum şi o serie de cadouri, ca să îşi răsplătească clienţii, mai cu seamă pe cei fideli.

Ştirea a fost publicată de La Provence, care a investigat şi confirmat veridicitatea gestului. “Am crezut că am halucinaţii. Deja îmi oferise ţigări, brichete şi foiţe, dar să primesc şi un card de fidelitate…! Pe o parte, avea o fel de listă de preţuri, cu tot cu ofertele promoţionale, iar pe cealaltă parte erau locurile pe care urmau validate următoarele mele achiziţii”, spune Yohann, un tânăr de 31 de ani, consumator de haşiş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foarte politicos

Cardurile sunt tipărite în limbaj foarte politicos, iar apariţia lor a creat rapid vâlvă pe reţelele de socializare din Franţa. Clientela cartierului s-a înmulţit dintr-o dată: fie că merg numai din curiozitate, ca să verifice dacă într-adevăr se dau carduri de fidelitate la cumpărarea haşişului, oamenii se duc la locul de întâlnire. Organizarea riguroasă, la fel ca în alte ramuri ale comerţului orientat înspre satisfacerea consumatorului, le aduce, astfel, întreprinzătorilor din domeniu un impuls în afacere – dar, desigur, şi poliţia mai rapid pe urme.