Sportul, duşmanul kilogramelor

Sportul, duşmanul kilogramelor

SFAT. Plimbările uşoare, tenisul, înotul şi mersul pe role vă ajută să daţi jos grăsimea care s-a pus pe burtă de sărbători.

Sportul este cel mai bun antidot contra kilogramelor în plus, adu nate în perioada Sărbătorilor de Paşte. Cele mai indicate exerciţii sunt cele de tip cardio, care pot fi efectuate pe bandă, pe bicicleta eliptică sau în parc.

„Acestea tonifiază musculatura şi ajută organismul să îşi revină după o perioadă de pauză”, spune antrenorul Lyora Zytcher, manager la Dinu Pescariu Sports and Spa (www.pescariusports.ro). Mai puteţi încerca sporturile dinamice, cum este tenisul, ori pe cele care nu vă solicită articulaţiile, cum este înotul. Mersul pe role sau pe bicicletă este o bună alegere în această perioadă. Tenisul relaxează şi slăbeşte Dintre toate aceste sporturi, George Ionescu, un tânăr manager IT, a ales tenisul. Merge la antrenamente dimineaţa, de trei ori pe săptămână, şi joacă cel puţin două ore. „Mă trezesc la 7.20. Pe la 8.00 sunt pe teren şi joc până pe la 10.00. Vara mai joc şi de la 22.00 până la miezul nopţii”, povesteşte George.

Pasiunea pentru tenis i se trage din copilărie, dar a avut şi perioade de pauză. De trei ani joacă însă constant, iar ceea ce îl ţine în priză este dorinţa de a se confrunta şi de a câştiga: „Mă relaxez, mai şi slăbesc”, spune el. Parteneri de joc îşi găseşte mereu. „Doi-trei sunt stabili, pe restul îi găsesc on-line, pe www.tenisdecamp.ro, iar în weekend joc cu cei din familie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alegeţi un sport care să vă provoace  Beneficii din sport nu veţi obţine decât dacă exersaţi constant, subliniază specialiştii. Mişcarea făcută doar când vă aduceţi aminte va da rezultate, însă doar pe moment. „Alegeţi un sport care să vă provoace, să vă atragă. Sportul nu trebuie să devină un chin pentru nimeni”, sugerează antrenorul Luiza Bucur, de la Studio Fitness din Bucureşti (www.luiza-bucur.ro).

Pentru a obţine rezultate rapide este important să lucraţi intens, cel puţin 30 de minute de sport, de trei ori pe săptămână. „Grăsimile încep să se ardă abia după 20 de minute de mişcare”, precizează antrenorul Lyora Zytcher. Înregistraţi progresul pe care îl faceţi   După ce v-aţi apucat de exerciţii fizice, este important să înregistraţi progresul, pentru a vă menţine mo tivaţia. Faptul că după câteva săptămâni de sport veţi reuşi să lucraţi mai multe abdomene, să jucaţi mai multe reprize de tenis, fotbal sau volei ori să străbateţi mai multe bazine de înot de la un capăt la altul va fi încurajant.

„Veţi vedea de unde aţi plecat şi unde aţi reuşit să ajungeţi. Înregistrarea rezultatelor pozitive vă ajută să nu renunţaţi după primul obstacol”, crede antrenorul Luiza Bucur. Antrenorii de sport vă sfătuiesc să vă treceţi într-o agendă rezultatele, precum şi greutatea pe care o aveaţi iniţial.

PONTURI Cumpăraţi-vă o pereche de încălţări comode, care să nu vă afecteze gleznele Încălziţi-vă întotdeauna articulaţiile şi muşchii, ca să nu vă accidentaţi Nu staţi cocoşaţi atunci când exersaţi Nu vă grăbiţi să obţineţi rezultate.

Lucraţi progresiv

Nu vă găsiţi scuze pentru a renunţa Chiar dacă pierzi o zi de antrenament, nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la toate din săptămâna respectivă Nu vă comparaţi cu alţii, ci ţineţi cont de progresul personal