Român, arestat în Emiratele Arabe

Român, arestat în Emiratele Arabe

Un bărbat din Zalău, care a avut mai multe afaceri în Emiratele Arabe, se află în închisoare, pentru că nu a reuşit să îşi mai achite datoriile luate de la bănci.

Adrian Şerban, în vârstă de 34 de ani, mai are de restituit aproximativ 40.000 de dolari către First Gulf Bank. Familia tânărului a cerut sprijinul autorităţilor locale şi al unor instituţii non-guvernamentale în încercarea de a face ceva şi a-l aduce din nou acasă.

Totodată, familia Şerban a apelat şi la sprijin financiar din partea unor instituţii sălăjene, pentru a putea aduna suma restantă cu care băiatul lor este dator la băncile din Dubai. Ei au mai achitat, în contul băiatului, sume care variază de la 300 la 3.000 de dolari, alte datorii pe care le-a mai făcut de-a lungul anilor.

Nu şi-a plătit datoriile la bănci

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Şerban a fost reţinut şi închis în luna decembrie 2008 de autorităţile din Dubai, după ce nu şi-a mai plătit datoriile la bănci.

El a plecat în Dubai în urmă cu şapte ani, iar aici a făcut mai multe împrumuturi, în scopul de a demara o afacere, însă nu a reuşit să-şi plătească datoriile, motiv pentru care băncile l-au reclamat la poliţie.

„Adrian a făcut un credit, încă unul, încă unul, şi tot aşa, pentru nişte afaceri imobiliare în 2007. Aşa a ajuns la o datorie de circa 40.000 de dolari, din care ar fi plătit jumătate”, spune plângând mama tănărului.

Ea a mai spus că „Adrian a intrat în afaceri cu un localnic, pentru că în Dubai nu poţi face afaceri fără să ai un partener local, care l-a tras pe sfoară". El a fost prins şi reţinut de poliţişti după ce a fost implicat într-un accident rutier. Autorităţile din Dubai l-au descoperit în baza lor de date, ca fiind dat în urmărire pentru neplata datoriilor la bănci.

În cazul în care familia sa reuşeşte să dovedească faptul că şi-a plătit datoriile, el va fi eliberat, în caz contrar va rămâne închis până în 19 aprilie, dată la care îi expiră condamnarea.