Organizaţie paramilitară în România. La ce spuneau „fasole” membrii grupării când vorbeau la telefon

Organizaţie paramilitară în România. La ce spuneau „fasole” membrii grupării când vorbeau la telefon

Dotaţi cu staţii de emisie-recepţie, membii unei grupări de traficanţi de ţigri au dat multă vreme bătaie de cap poliţiştilor şi procurorilor din Caraş-severin. La transporturile importante foloseau antemergărori şi vorbeau codificat- „roşii”, „fasole”, „paie”, „n-uri”.

Gruparea de traficanţi de ţigări a luat naştere anul trecut, spun anchetatorii. Cu scopul de a-i pune în încurcătură pe cei care erau străini de afacerea lor dar întenţionau să le încurce iţele, traficanţii foloseau termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii. De multe ori, poliţiştii au auzit când se comandau „roşii”, „fasole”, „paie”, „n-uri”, „galbene”.

Grupul era bine organizat şi structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare şi distribuţie stradală a ţigărilor.

Mai mult, activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri  grupului, legătura fiind asigurată de către lider.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări, a anunţat Poliţia Română.

Recent, peste 460.000 de ţigări au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraş-Severin şi Timişoara, în urma a 35 de percheziții domiciliare. Şase persoane au fost reţinute ieri. 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Caraş-Severin şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Caraş-Severin, au făcut cele 35 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Au fost confiscate peste 460.000 de ţigări, aproximativ 90.000 de lei, dar şi alte mijloace de probă.

Șase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.