Leoni închide fabrica de la Mioveni

Leoni închide fabrica de la Mioveni

Producătorul de cablaje auto Leoni, furnizor pentru uzinele Dacia, a anunţat închiderea unităţii de producţie de la Mioveni şi, implicit, disponibilizarea a peste 200 de angajaţi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia a venit ca urmare a supradimensionării producţiei în raport cu cererea actuală.

"Procesul de închiderea a fabricii din Mioveni ar urma să fie finalizat cel târziu în iunie 2009. Până atunci, producţia, care deja s-a redus drastic în decembrie şi care s-a oprit la sfârşitul anului, nu ar mai fi reluată. Odată cu închiderea fabricii, cei aproximativ 230 angajaţi ar urma să fie disponibilizaþi conform planului de concediere colectivă", se arată într-un comunicat al Leoni, remis, astăzi, agenţiei Mediafax.

Tot astăzi, compania Dacia a anunţat că nu-şi mai poate ajuta partenerii pe care i-a susţinut financiar prin comandarea în avans a anumitor produse şi prin plăţile efectuate înainte de termen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, s-a ajuns la imposibilitatea companiei producătoare de cablaje auto de a-şi susţine cheltuielile, fiind nevoită să-şi concedieze o parte dintre angajaţi. Aceştia nu vor fi redistribuiţi către celelalte fabrici ale grupului, aceştiaa urmând să intre în şomaj.

Compania Leoni deţine mai multe unităţi de producţie în România, la Bistriţa, Mioveni, Arad şi Piteşti.

Citiţi şi:

Dacia ar putea concedia 4.000 de angajaţi

Salariaţii Dacia au scandat împotriva lui Băsescu

Blocaj pe piaţa auto