Rusia a trecut CU O MICĂ PARTE în Noul An. Modul uimitor în care şi-a pierdut FUSURILE ORARE!
- Roxana Roseti
- 31 decembrie 2014, 14:14
În timp ce în România ceasul e trecut deja de ora 14.00, o mică parte din Rusia se alătură celor deja trecuți în noul an. Yaren, Tarawa și Anadyr sunt câteva orașe de pe această listă.
Rusia ocupă 17 milioane km pătraţi, ocupând a noua parte din uscatul Terrei (se întinde de la Marea Baltică până la Marea Bering) şi are nouă fusuri orare.
Rusia a redus numărul de fusuri orare de la 11 la 9, în anul 2010, după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat atunci că aceasta va face statul mai uşor de condus!
La acelaşi nivel
Medvedev arătase în mesajul său anual despre starea naţiunii, că întinsa Rusie ar trebui să reducă numărul de fusuri orare şi că China şi SUA sunt eficiente cu mai puţine zone de timp. Medvedev cerea guvernului să reducă numărul de asemenea zone, apreciind că "aceasta poate ajuta la insuflarea de viaţă în activitatea de afaceri"!
Medvedev arăta în 2010 că, în cele din urmă, fusurile orare din Rusia vor fi reduse la cinci. Mai pe larg, Rusia obişnuia să fie împărţită în 11 zone cu fusuri orare diferite. Astfel, din 2010, la propunerea preşedintelui Medvedev, s-a renunţat la două dintre acestea şi s-a adoptat ora de vară şi revenirea la timpul iniţial, toamna, la fel ca în occident. În prezent, ora la Kaliningrad este cu 3 ore înainte faţă de Timpul Universal Coordonat, UTC+3, urmată de Moscova, UTC+4, Ekaterinburg, UTC+6, Omsk, UTC+7, Krasnoiarsk, UTC+8, Irkutsk, UTC+9, Iakutsk, UTC+10, Vladivostok, UTC+11 şi Kamceatka, UTC+12. Regiunea Sahalin şi Republica Sakha se ghidează după câte două fusuri orare. Bucureştiul se ghidează după fusul orar UTC+2.