Un reflex? Comportamentul surprinzător al CROCODILULUI după ce a mâncat

Un reflex? Comportamentul surprinzător al CROCODILULUI după ce a mâncat

Au descendenţi încă de acum 240 de milioane de ani. Până în prezent se cunosc 23 de specii de crocodili. Toate aparţin familieie Crocodylidae!

Crocodilul mascul poate atinge si peste trei metri lungime în timp ce femela rareori depăşeşte doi metri. Exista şi unele cazuri de crocodili uriaşi, care pot atinge 5 sau 6 metri lungime (crocodilul de apă sărată). Atât masculul cât şi femela trăiesc aproximativ 15 ani. Crocodilii trăiesc în regiunile tropicale din Africa şi Australia, în timp ce aligatorii trăiesc numai în America de Sud şi America de Nord.

Mai lenţi

Specialiştii spun că un lucru foarte interesant este că atunci când crocodilul este sătul (după ce a mâncat o pradă) acesta se întinde la soare, dar atunci când este înfometat caută un loc de repaus, umbros şi răcoros, pentru a economisi energia.  Pe uscat, crocodilii sunt mai lenţi decât în apă. Nările se află în partea de sus a botului pentru a putea respira în apă, iar ochii care sunt foarte sensibili la obiecte au o membrană transparentă care îi protejează sub apă. La răsărit, crocodilii urcă pe mal unde se odihnesc şi se încălzesc la soare. În Australia crocodilul este specie protejată, iar vânarea lor este interzisă prin lege, deoarece ei sunt consideraţi foarte importanţi pentru balanţa ecosistemului.

Agresiuni mortale

Chiar dacă unii consideră crocodilii ca fiind mâncători de oameni, cercetătorii cred că agresiunile mortale sunt un reflex declanşat de comportamentul provocator al omului, reptilele răspunzând instinctului de apărare a teritoriului sau a puilor. Crocodilii trăiesc până la 70 de ani. Totuşi, se crede că aceştia pot ajunge chiar şi la vârsta de 100 de ani. Cel mai bătrân crocodil a murit în captivitate la o grădină zoologică din Rusia, la “fermecătoarea” vârstă de 115 ani!