Cum se circulă în Capitală. Sfaturi de la agenţii de circulaţie

Cum se circulă în Capitală. Sfaturi de la agenţii de circulaţie

Poliţiştii anunţă că, în Bucureşti, în unele zone se execută lucrări iar în altele traficul este deviat. Din aceste motive se circulă cu dificultate.

Poliţiştii de la Rutieră anunţă şoferii să circule cu prudenţă şi îi sfătuieşte să evite unele precum Drumul Taberei, unde se lucrează la linia de metrou.

Potrivit acestora, traficul rutier este deviat în zonele:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;

- bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu).

 Aici, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

De asemenea, este bine de ştiut că se execută lucrări ţi în zonele:

- Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon;

- Piaţa Hurmuzachi (Pasajul Muncii);

- Piaţa Charles de Gaulle;

- Piaţa Presei Libere (Pasaj)

 - Piaţa Sudului;

 - bd. Liviu Rebreanu;

 - Şos. Alexandriei.

În plus, pe podul Mărăşeşti, un semafor este defect, mai anunţă agenţii de circulaţie.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 5 accidente rutiere, în urma cărora cinci persoane au fost rănite uşor şi două persoane au fost rănită grav.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii îisfătuieşte pe şoferi să nu conducă dacă sunt obosiţi, oboseala fiind considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, deregulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână. De asemenea, să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă maşina, să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina. Studiile arata că aproape jumătate dintre posesorii de telefon mobil îl folosesc atunci când sunt la volan.

Manevra de depăşire este considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă. Poliţiştii ne sfătuiesc să circulăm cu atenţie, calm şi să dăm dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic poliţiştii recomandă:

- să nu se depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;

- să nu se oprească sau să se staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

- să se păstreze liber centrul intersecţiei;

- să nu se blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

- să nu se treacă la culoarea roşie a semaforului electric;

- să nu se claxoneze inutil;

- să se respecte semnalele agenţilor de circulaţie şi recomandările acestora.