Te-ai gândit? De ce trebuie ÎNMUIATE nucile crude înainte de a le mânca
- Angelo Tăutu
- 10 octombrie 2014, 00:23
Sunt încă mulţi cei care se întreabă şi nu înţeleg de ce trebuie înmuiate nucile crude înainte de a le mânca.
Nucile din copaci şi seminţele au grăsimi şi proteine concentrate, oferite de natură pentru siguranţa că un germen va avea toată hrana de care are nevoie, scrie viataverdeviu.ro. Întocmai precum orice alt aliment crud, nucile şi seminţele conţin enzime. Totuşi până nu sunt satisfăcute condiţiile de germinare ale nucilor şi seminţelor – cum ar fi sol umed, sau în cazul nostru, un proces de înmuiere – enzimele din majoritatea nucilor şi seminţelor rămân în stare latentă, ţinute ostatice de aşa-numiţii inhibitori de enzime (un alt strălucitor mecanism natural de asigurare a proliferării speciilor).
Sporire dramatică
Mai există un alt mare beneficiu al înmuierii şi germinării, iar acest beneficiu este sporirea dramatică a conţinutului nutritiv al nucilor şi seminţelor. Potrivit dr-ului Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele şi enzimele sporesc prin înmuiere sau germinare cu 300%-1200%. În cartea lui, “Mâncatul conştient”, mai indică faptul că nucile şi seminţele conţin acizii oxalic şi fistic, care acţionează ca apărători naturali împotriva prădătorilor bacterieni, fungici, insectelor şi animalelor înainte de creşterea plantei, şi care, atunci când sunt consumaţi, ar putea interfera cu digestia şi asimilarea.