Robert Turcescu dezvăluie, pe blogul personal, un nou tun pe bani publici dat de Dan Voiculescu

Robert Turcescu dezvăluie, pe blogul personal, un nou tun pe bani publici dat de Dan Voiculescu

Jurnalistul postului B1 TV a publicat astăzi, pe blogul personal, o serie de documente prin care dezvăluie o altă afacere bănoasă, derulată de mogulul Dan Voiculescu cu instituțiile statului, de data aceasta fiind vorba despre Comisia de Acreditare a Spitalelor (CoNAS).

Documentele publicate de Robert Turcescu fac parte dintr-un raport, de 200 de pagini, realizat de Corpul de Control al Primului Ministru, despre activitatea derulată de CoNAS în perioada 1.01.2009 - 31.07.2012, raport ce a scos la iveală nereguli grave privind cheltuirea banului public. Iar la finalul acestui document, Corpul de Control propune chiar sesizarea procurorilor DNA cu privire la faptele constatate, însă "acest document a fost si este in continuare tinut secret in diferite sertare din Palatul Victoria".

Printre neregulile descoperite de Corpul de Control se numără și un contract încheiat de CoNAS cu agenția de turism Blue Sky Turism SRL, firmă al cărui acționar majoritar era, la momentul respectiv, fiica cea mică a lui Dan Voiculescu, Camelia.

"Pe scurt, e vorba de vreo 2,5 milioane de euro! Ar fi trebuit s[ fie bani  acordați printr-un proiect european, dar în cele din urmă proiectul a fost respins, banii erau însă deja cheltuiți, așa că paguba sau gaura, spuneți-i cum vreți, a fost dată bugetului de stat. Firma de turism a fetei lui Voiculescu și-a umplut însă conturile (...) Stiu, sunt pagini multe, dar rezumatul lor se poate face într-o frază: firma Voiculestilor a ieșit pe plus, bugetul a ieșit pe minus, oligarhul a fost fericit și mulțumit, iar angajații CoNAS plus o parte din familiile și prietenii lor au fost și ei multumiți și fericiți că au văzut lumea pe banii statului", scrie pe blog Robert Turcescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Detalii despre acest subiect, precum și copii ale documentelor extrase din raportul Corpului de Control puteți citi pe www.turcescu.ro.