Cea mai mare pasăre care a trăit vreodată. Aripile ei măsurau aproape șapte metri
- Alexandra Ciliac
- 8 iulie 2014, 12:09
Fragmente fosilizate descoperite în 1983 în Carolina de Sud ar putea aparține celei mai mari păsări preistorice, psun oamenii de știință americani.
Pasărea preistorică ar fi avut o deschidere a aripilor între 6,1 și 7,4 metri și ar fi trăit în urmă cu 25 de milioane de ani. Deschiderea aripilor era dublă față de cea a Albatrosului regal, cea mai mare pasăre care trăiește în prezent.
Pasărea descoperită, Pelagornis sandersi, avea picioare scurte și îndesate și își lua zborul fie sărind de pe stânci, fie alergând înainte pe sol. În timpul zborului atingea o viteză de 60 de km pe oră.
”Este o fosilă remarcabilă, aproape ca o pasăre din seria Game of Thrones”, a declarat Daniel Ksepka, profesor la North Carolina State University. ”Gura păsării era plină de dinți foarte ascuțiți având aspectul unor cuie, ceea ce o făcea să aibă un aspect foarte agresiv, asemenea unui dragon”, a adăugat Daniel Ksepka.
Deși rămășițele păsării au fost descoperite în 1983 abia recent studiile au arătat însemnătatea descoperirii de atunci, relatează Agerpres.