Metrorex: Cardurile Activ emise de RATB pot fi folosite până pe 2 mai

Metrorex: Cardurile Activ emise de RATB pot fi folosite până pe 2 mai

Reprezentanții Metrorex au anunțat astăzi că prelungesc, până pe 2 mai, termenul de folosire a cardurilor Activ, emise și reîncărcate de RATB.

"Administraţia Metrorex vine în sprijinul publicului călător posesor al cardurilor Activ, emise şi reîncarcate de RATB, precum şi a biletelor unice RATB - Metrorex şi prelungeşte perioada de utilizare a acestora până la data de 02 mai 2014 inclusiv. După această dată, eventualele probleme legate de abonamentele încărcate pe aceste carduri vor fi supuse atenţiei Regiei Autonome de Transport Bucureşti" , se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Pe data de 19 martie, reprezentanţii  Metrorex au acuzat RATB că refuză să achite suma încasată din luna martie 2013 pentru călătoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ, arătând că datoria creşte lunar cu două milioane de lei.

Reprezentanţii Metrorex spuneau atunci că regia are de plătit 21 de milioane de lei, mai multe întâlniri stabilite pentru rezolvarea situaţiei "fiind eşuate".

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceştia precizau că, în urma încetării contractului încheiat între RATB şi compania de transport, începând din 14 aprilie nu vor mai fi acceptate la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB - Metrorex.

De asemenea, din 14 martie nu s-au mai comercializat, prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB - Metrorex, respectiv biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece călătorii şi abonamentul de o zi.