UCRAINA: Activiştii proruşii au deschis focul în oraşul Slaviansk. Autorităţile au lansat o operaţiune ANTITERORISTĂ

UCRAINA: Activiştii proruşii au deschis focul în oraşul Slaviansk. Autorităţile au lansat o operaţiune ANTITERORISTĂ

Activiştii proruşi din Slaviansk au deschis focul asupra forţelor antiteror trimise de Kiev să elibereze clădirile administrative ocupate de aceştia încă de ieri.

Aproximativ 20 de bărbaţi au atacat sediul poliţiei locale, înarmaţi cu puşti de asalt AK100. Autorităţile de la Kiev acuză Moscova de implicare în aceste atacuri, subliniind că numai militarii ruşi au astfel de arme.

Violenţele s-au amplificat după ce autorităţile ucrainene au demarat o operaţiune antiteroristă în Slaviansk, oraş din estul Ucrainei unde activişti proruşi au ocupat ieri clădiri ale poliţiei şi serviciilor de securitate.

"Unităţi din toate structurile forţelor ţării participă la operaţiune. Domnul să ne fie alături", a scris ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, activiştii proruşi au declanşat o adevărată ofensivă în estul Ucrainei, preluând controlul unei localităţii şi al sediului poliţiei din Doneţk şi ocupând clădiri guvernamentale din Slaviansk.

Separatiştii doresc anexarea regiunii Doneţk la Rusia sau măcar un referendum prin care să obţină o mai mare autonomie regională.

Autorităţile ucrainene acuză Moscova de implicare în aceste atacuri şi cer convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Vom reveni cu amănunte.