Dică încasează şuturi de la clanul Becali

Dică încasează şuturi de la clanul Becali

În doar câteva zile după revenirea la Steaua, atacantul a fost tocat mărunt de finanţatorul echipei şi de vărul acestuia.

Intrat într-un con de umbră în ultimii doi ani, după ce s-a transferat de la Steaua la Catania, atacantul Nicolae Dică a decis în această iarnă să revină în Ghencea.

După ce turcii de la Manisaspor, unde a fost împrumutat, au renunţat la serviciile sale, Dică şi-a reziliat contractul care-l lega de Catania şi a decis să revină în Ghencea. Singurul om care l-a dorit pe jucător în lotul "roşalbaştrilor" a fost managerul general Mihai Stoica. "Am o slăbiciune pentru Dică", spunea conducătorul "militarilor" înainte să facă mutarea.

Imediat, finanţatorul Gigi Becali a început să-l desfiinţeze pe Dică, dând de înţeles că şi-a făcut pomană cu un jucător de la care nu mai aşteaptă nimic bun. "Dică o să vină la Steaua, însă el nu mai este cel care a fost. Au trecut câţiva ani de când a plecat de la Steaua. Vine pentru cinci-şase luni şi va avea un salariu de 10.000 de euro. Mi-a zis că nu vrea nici bani, ci doar să vină la Steaua. Mi-a zis Mihai să îl luăm", a spus fostul oier, imediat ce mutarea a fost perfectată. "Este «ciorbă reîncălzită»"

Ne puteți urmări și pe Google News

În stilul său obositor de a-şi face praf jucătorii, Becali a continuat discursul demolator la adresa lui Dică şi câteva zile mai mai târziu: "Nu ştiu de ce l-am luat pe Dică. El nu va mai fi ce a fost, nu are cum! E foarte lent, dacă se plimbă pe teren va fi o problemă".

Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns, jucătorul piteştean a fost tras de urechi şi de fostul impresar Ioan Becali, care a atras atenţia asupra lui Dică. "Eu unul nu cred în acest proiect, dar e problema Stelei. Sunt de acord cu cei care au spus că Dică este «ciorbă reîncălzită». A plecat din ţară ca un coordonator, ca un play-maker şi nu a funcţionat la nicio echipă din afară, pentru că s-a considerat o «belladona»", a spus Ioan Becali. Declaraţia sună penibil, ţinând cont că Becali a tot "reîncălzit ciorbe" la Dinamo, aducând în Ştefan cel Mare jucători care au dat rateuri afară.

Dacă Gigi Becali nu poate fi bănuit în acest caz decât de plăcerea de a vorbi vrute şi nevrute, vărul său împlineşte o răzbunare personală. Dică nu s-a aflat în categoria fotbaliştilor reprezentaţi de firma fraţilor Becali. El a colaborat cu fostul impresar Dumitru Tudor, alias "Ciorbă", apoi a semnat un contract de reprezentare cu agentul Ana-Maria Prodan.

Pentru că nu putea să îl atace pe Dică, mai ales în perioada când acesta era jucătorul numărul unu în Ghencea, Ioan Becali trimitea "săgeţi otrăvite" prin vocea vărului său, Gigi.

Ioan a vorbit prin Gigi

"Ana-Maria Prodan îl are şi pe Nicolae Dică, am şi uitat să vorbesc cu el. Poate ea să-l impresarieze pe Dică? Şi ăla e nebun. I-am zis: «Te-ai apucat să semnezi cu Ana-Maria Prodan, ţi-a arătat ţâţa şi ai semnat, ce naiba, eşti nebun»?", spunea latifundiarul din Pipera, în 2007.

Dică nu a fost niciodată unul dintre jucătorii simpatizaţi de Gigi Becali, care nu l-a avut la suflet nici în perioada în care atacantul marca goluri decisive. "Dicanio" a avut tupeul să îl înfrunte pe "dictatorul din Ghencea" atunci când acesta l-a făcut praf după un meci. "Când nu merge echipa, numai eu sunt vinovat. Ceilalţi nu se văd". Imediat Gigi a înmuiat tonul: "De la el am pretenţii mai mari". "Din câte ştiu, Nicolae Dică este jucătorul Stelei şi rămâne acolo până la vară.", ANA-MARIA PRODAN, impresarul lui Nicolae Dică