Copii cuminţi: Teoria petrolului, la 4 ani

Copii cuminţi: Teoria petrolului, la 4 ani

Dacă n-ai şti că are doar 4 ani, ai spune că abia s-a întors de la admitere la Facultatea de Petrol şi Gaze. Îi place grozav să vorbească despre petrol, dar şi despre alte materiale.

Capătă o figură serioasă şi explică exact ca un om mare. "Petrolul este un fel de pământ lichid", începe Victor Matei, în timp ce toţi ceilalţi se miră de fiecare cuvânt pe care îl ştie, ca la un curs predat de un profesor renumit.

"Îmi place lichidul apă"

Refuză ceaiul. "Ştii ce lichid îmi place mie? Îmi place lichidul apă!", dă comanda băieţelul şi apoi îşi afundă faţa în pahar, sorbind "lichidul lui preferat".

"Petrolul foloseşte la făcut benzină şi motorină. Cu ajutorul lor funcţionează maşinile", continuă explicaţiile pe care le-a aflat dintr-o enciclopedie pe care a răsfoit-o cu mama sa. "Din petrol se face şi plasticul. Uite, masa asta se face din plastic. Petrolul se face mai întâi solid, apoi îi dau formă ca de masă, apoi se transportă în container masa", îşi arată erudiţia prichindelul.

Şi ca să facă şi mai atractivă conversaţia, Victoraş trece la alte materiale. "Mai există un material maro, dar nu e petrol, se numeşte lemn. Din el construim case şi hârtie", continuă cursul.

De la petrol şi lemn la adulţi e doar o aruncătură de băţ. Definiţia lui Victoraş e simplă: "Adică un om întotdeauna creşte şi când termină creşterea înseamnă că e adult. Aşa se înmulţesc părinţii, prin creşterea copiilor", spune serios băieţelul.

Lui îi place să fie copil pentru că se joacă. "Dar şi adulţii se joacă, fotbal, volei, nu?", vine replica adulţilor. Rămâne puţin încurcat, dar schimbă repede subiectul. Victoraş e singur la părinţi şi vrea ca lucrurile să rămână aşa fiindcă îi are pe părinţi tovarăşi de joacă.

Şi pentru că e un băiat cuminte şi deştept, ştie că Moşul nu-l va uita: "Vreau să-mi aducă o cisternă şi un ursuleţ din pluş", zice.

Mâine publicăm lista copiilor cuminţi!

Ne puteți urmări și pe Google News