Hoţi din vagoane împuşcaţi de poliţiştii constănţeni

Hoţi din vagoane împuşcaţi de poliţiştii constănţeni

Doi bărbaţi dintr-un grup de cel puţin 20 de persone, care fura îngrăşăminte chimice din vagoanele de marfă care circulau spre portul Constanţa, au fost împuşcaţi de poliţiştii de la transporturi în timp ce încercau să fugă.

S-a întâmplat ziua în amiaza mare, când suspecţii au asăltaseră trenul aflat în zona industrială a oraşului Constanţa într-o zonă cu restricţie de viteză. Hoţii au frânat trenul, au urcat în vagoane şi au început să arunce marfa vrac între şine.

"Mecanicul de locomotivă a alertat poliţia, iar la vederea agenţilor de poliţie, hoţii au încercat să dispară şi au făcut uz de armă. S-au tras 4 focuri de armă cu bile de cauciuc, două în plan vertical cu somaţie legală şi două spre grupul respectiv", a declarat, de la faţa locului, şeful Biroului de Investigaţii Criminale al poliţiei Transporturi Constanţa, comisar şef Traian Bureţea.

Suspecţii au abandonat lângă şine un autoturism şi o autodubă cu parbrizul spart, în care erau 10 saci cu îngrăşăminte.

Cei doi răniţi - unul împuşcat în torace şi celălalt cu mai multe răni la cap - au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. "Ulterior starea celui împuşcat în torace s-a agravat, bilele de cauciuc i-au perforat plămânul aşa că medicii au solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transfera la spitalul Floreasca din Bucureşti", a declarat pentru EVZ şeful DSP Constanţa, Constantin Dina. O a treia persoană identificată de poliţişti, posibil rănită, a reuşit să fugă între blocurile din vecinătate.

Poliţiştii de la Transporturi spun că este vorba de aceeaşi grupare care în urmă cu o lună a atacat un alt tren de marfă în triajul Palas când duba cu care au încercat să fure îngrăşăminte a fost lovită de rapidul Constanţa Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News