Şapte. Femei, destine, lumi.

Şapte. Femei, destine, lumi.

Şapte femei din şapte lumi diferite. Şapte destine sintetizate în şapte monologuri scrise de către şapte femei-dramaturg şi interpretate, la Bruxelles, într-o piesă de teatru-documentar, de şapte femei-politician din toate grupurile reprezentate în Parlamentul European.

Mo Sochua. Mukthar Mai. Farida Azizi. Inez McCormack. Hafsat Abiola. Anabella de Leon. Marina Pisklakova. Vin din ţări în care eşti învăţat de mic să nu visezi. Cele şapte personaje din piesa-documentar regizată de Hedda Krausz Sjörgen, de la Compania Naţională Suedeză de Teatru Nomad, nu au pierdut timpul visându-şi viaţa, ci au pornit să-şi trăiască visele. 

Mukthar Mai s-a născut într-un colţ sărac şi fundamentalist din Pakistan. Era analfabetă. A fost violată şi umilită în satul ei. În loc să-şi poarte umilinţa, s-a revoltat. A dat în judecată satul, a câştigat procesul şi, în loc să plece cu banii în lume, departe de cei ce i-au făcut rău, a construit o şcoală, acolo, acasă, în satul ei. Când Marina Pisklakova a decis să se îngrijească de soţiile abuzate din Rusia, viaţa i-a devenit un coşmar. Pe scena de la Bruxelles, rolul Marinei a fost interpretat de Renate Weber. Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe Google News