Doi timişoreni pe oră ajung la medic după ce alunecă pe gheaţă

Doi timişoreni pe oră ajung la medic după ce alunecă pe gheaţă

Aproape 200 de timişoreni şi-au rupt, scrântit sau julit picioarele şi mâinile, alunecând pe gheaţă, în ultimele zile de când iarna s-a instalat în oraş. În medie, în fiecare oră, doi timişoreni au alunecat aşa tare încât au avut nevoie de intervenţia medicilor.

Având în vedere faptul că prea puţini au luat în serios hotărârea de consiliu care-i obligă să cureţe trotuarele în faţa caselor, bilanţul dramatic nu i-a mirat pe medicii serviciului de ortopedie-traumatologie, suprasolicitat în aceste zile. Cei mai mulţi pacienţi s-au înregistrat miercuri: 80, nouă fiind internaţi pentru operaţii în urma facturilor grave.

De marţi până astăzi la prânz, numărul total al urgenţelor ortopedice a ajuns la 190, potrivit Lianei Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean Timişoara. Oamenii povestesc că au ieşit cu treabă în oraş, apoi au alunecat pe gheaţa formată pe trotuare sau străzi.

O hotărâre de consiliu local dată în urmă cu câţiva ani îi obligă pe timişoreni să-şi cureţe trotuarele. Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 1.500 şi 2.500 de lei, pentru cele juridice. Amenzile sunt date de poliţiştii comunitari, însă, în această iarnă, niciun timişorean nu a plătit încă pentru faptul că nu respectă legea.

Comunitarii au verificat mai ales zona centrală a oraşului, dar şi Calea Martirilor, şi au dat câteva zeci de somaţii, punându-le în vedere celor vizaţi ca, în 24 de ore, să rezolve problemele.

Ne puteți urmări și pe Google News