Situaţie critică pe drumurile din Timişoara: un accident la fiecare oră

Situaţie critică pe drumurile din Timişoara: un accident la fiecare oră

În prima zi de ninsoare la Timişoara, numărul accidentelor rutiere a ajuns la 25. Până în această dimineaţă s-au mai adăugat 16. Bilanţul poliţiei rutiere este alarmant: în 48 de ore, la Timişoara, au avut loc 41 de tamponări şi accidente serioase.

Şoferii din Timişoara, dar şi firmele de deszăpezire, au fost luaţi pe nepregătite de vremea rea. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, numărul tamponărilor într-o zi obişnuită este în jur de 10. Mai trebuie menţionat însă că nu toţi şoferii merg la Rutieră să declare tamponările, ci mulţi dintre ei iau legătura direct cu firmele de asigurări.

Primarul Gheorghe Ciuhandu recunoaşte că sunt probleme cu deszăpezirea, dar numai în jumătate de oraş - în partea de sud a Timişoarei, unde acţionează Societatea de Drumuri Municipale (SDM).

"SDM are nişte probleme de personal. Şi Poliţia Rutieră ne-a sesizat că în sud au fost probleme cu deszăpezirea. Le-am cerut celor de la SDM să găsească soluţii, să ia oameni care sunt pe lucrări deoarece pe vremea asta nu mai pot face mare lucru. În nord, unde acţionează Retim nu sunt probleme", a susţinut edilul. Principalele zone unde se va acţiona pentru deszăpezire sunt intrările în oraş, intersecţiile şi traseele RATT, pe străzile secundare urmând să se intre cu utilaje şi oameni doar atunci când va exista timp.

Ne puteți urmări și pe Google News