Sondaj: Jobul de vis este la Facebook

Sondaj: Jobul de vis este la Facebook

Compania care deţine cel mai cunoscut site de socializare a ajuns în topul preferinţelor angajaţilor. Un sondaj publicat ieri de Reuters arată că Facebook este considerat cel mai bun angajator american.

Compania a ajuns pe locul întâi în preferinţa celor care au participat la acest sondaj. Pe locurile următoare în topul celor mai bune companii pentru care să lucrezi s-au clasat Southwest Airlines, firma de consultanţă Bain & Company, General Mills, pe locul cinci firma de relaţii publice Edelman, urmată de Boston Consulting, compania de software SAS Institute, Slalom Consulting, magazinul online Overstock.com, iar pe locul zece Susquehanna International Group.

Studiul a fost realizat pe parcursul acestui an, de site-ul de joburi Glassdoor şi publicat ieri de Reuters.

Site-ul care a organizat acest sondaj a cerut utilizatorilor să-şi claseze locul de muncă în funcţie de o serie de factori precum salariul şi competenţa superiorilor ierarhici. Au fost postate comentarii aparţinând la 150.000 de angajaţi din diferite companii cu peste 500 de posturi în organigramă.

Una dintre nemulţumirile cele mai mari ale angajaţilor, pornind de la rezultatele acestui sondaj este legată de lipsa de comunicare în interiorul companiei. La polul opus, companiile care au adunat cele mai multe aprecieri s-au departajat printr-o "solidă şi distinctă cultură proprie, organizaţională", după cum a subliniat şi directorului executiv al site-ului de joburi Glassdoor, Robert Hohman.

Facebook, una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare, a fost fondată în 2004, de Mark Zuckerberg, iar în iulie 2010 avea 500 de milioane de utilizatori în toată lumea. Compania are în acest moment aproximativ 1.700 de angajaţi.

Zilele trecute, revista americană "Time" l-a desemnat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, omul anului

Ne puteți urmări și pe Google News