Recensământul populaţiei şi locuinţelor va costa 43 milioane de euro

Recensământul populaţiei şi locuinţelor va costa 43 milioane de euro

Statul va cheltui anul viitor 182 de milioane de lei pentru a realiza recensământul populaţiei şi locuinţelor.

''Recensământul populaţiei şi locuinţelor, care va fi făcut în 2011, va costa 182 de milioane de lei. Costul este de 1,8 euro/persoană'', a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu.

În cadrul recensământului populaţiei din 2011 vor fi înregistraţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, indiferent dacă în momentul recensământului se află în ţară sau sunt plecaţi în străinătate. De asemenea, vor fi înregistraţi cetăţenii străini sau fără cetăţenie care au domiciliul sau reşedinţa în România, cetăţenii străini aflaţi pe teritoriul ţării, indiferent de cât timp sau din ce motive au venit (refugiaţi, solicitanţi de azil, de cetăţenie română, străini sosiţi pentru afaceri sau în interes personal).

Recensământul locuinţelor va înregistra şi date despre toate clădirile de locuit, despre clădirile cu altă destinaţie în care se află locuinţe, precum şi despre unităţile de locuit în comun.

Totodată, vor fi culese date pentru a studia fenomenul îmbătrânirii populaţiei, caracteristici geografice, de migraţie internă şi internaţională, caracteristici educaţionale, etnoculturale şi economice ale persoanelor, ale gospodăriilor.

Ne puteți urmări și pe Google News