Iranul susţine că i-a arestat pe asasinii unui expert nuclear

Iranul susţine că i-a arestat pe asasinii unui expert nuclear

Ministerul de Informaţii de la Teheran a anunţat astăzi că i-a arestat pe membrii unei echipe "formate într-o ţară vecină", bănuiţi că au comis lunea trecută două atentate în care un expert nuclear iranian şi-a pierdut viaţa iar un altul a fost rănit, au relatat agenţiile locale de presă, preluate de AFP.

"Membrii unei echipe formate cu scopul de a comite asasinate au fost identificaţi şi arestaţi", a declarat procurorul general al capitalei Teheran, Abbas Jafari Dolatabadi. El a precizat că echipa respectivă a fost pusă cap la cap într-o ţară vecină, fără a o numi.

Procurorul a mai dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că suspecţii au urmat "o pregătire militară în afara ţării pentru a asasina doi profesori universitari". "După cum au mărturist, aceştia se pregăteau să comită alte asasinate", a adăugat procurorul, fără a dezvălui numărul suspecţilor sau dacă aceştia sunt alţii decât cei arestaţi săptămâna trecută, imediat după cele două atacuri.

Dolatabadi a avertizat că, deşi cei care au comandat atentatele nu au fost încă reţinuţi, suspecţii a căror arestare a fost anunţată astăzi au oferit "indicii solide în acest sens".

Majid Shahriari, expert iranian implicat în programul nuclear, a fost ucis într-o explozie produsă săptămâna trecută după ce un motociclist a ataşat un dispozitiv de geamul maşinii în care se afla specialistul. Un alt specialist, Fereydoon Abbasi Davani, a fost rănit în aceeaşi zi într-un atac derulat după un scenariu identic.

Ne puteți urmări și pe Google News