Ce ar face Adrian Năstase dacă ar fi şef din nou

Ce ar face Adrian Năstase dacă ar fi şef din nou

PSD şi PNL s-au jucat ieri de-a puterea: au condus Camera Deputaţilor în absenţa PDL.

Adrian Năstase a încercat ieri, din nou, senzaţiile tari oferite de exercitarea unei înalte funcţii în stat. A fost preşedintele Camerei Deputaţilor şi a condus prima şedinţă a Biroului Permanent, convocată de opoziţie. Au participat doar reprezentanţii PSD şi PNL, cei ai puterii boicotând prin absenţă.

După şase ani de opoziţie, Năstase a dovedit că nu şi-a pierdut abilităţile de conducător cu mână de fier. În 45 de minute a tranşat ordinea de zi.

În absenţa reprezentanţilor puterii, PSD şi PNL s-au organizat exemplar. Liberalii au venit cu fanionul prin care condamnau frauda la votul pentru legea pensiilor şi l-au instalat pe masă în faţa fotoliului Robertei Anastase. Se convenise ca nimeni să nu ocupe acest scaun. La început au tranşat chestiunea cu privire la cine va conduce şedinţă. Adrian Năstase a venit cu soluţia: vicepreşedinţii PSD şi PNL să conducă prin rotaţie. Să se înceapă în ordine alfabetică, a adăugat Năstase. Era primul. Următoarea şedinţă va fi condusă de Ludovic Orban.

Lucrurile au mers ca unse

O altă chestiune tehnică a fost rezolvată rapid: stenograma şedinţei. Secretarul general al Camerei a refuzat să le pună la dispoziţie stafful tehnic. "Domnul Năstase a spus că de stenograme se ocupă stafful dumnealui", a explicat liberalul Mihai Voicu. Întradevăr, Năstase venit însoţit de o secretară de la grupul PSD care s-a ocupat de înregistrarea şi transcrierea discuţiilor. S-a decis, totodată, că atunci când şedinţele vor fi conduse de liberali ei să asigure secretara. Apoi s-a trecut la treabă, cele patru puncte ale ordinii de zi fiind adoptate pe nerăsuflate.

Primul: s-a decis trimiterea unei scrisori către Emil Boc, în care este tras de urechi că a întârziat cu bugetul pe 2011. Al doilea, bugetul Camerei Deputaţilor. Năstase a tăiat toate cheltuielile pentru achiziţionarea de maşini noi. "Am respins toate cheltuielile suplimentare", a spus el. Al treilea: legea pensiilor. S-a dispus trimiterea ei în plen, deşi se află la Comisia de muncă pentru amendamente.

Şedinţa de Birou a opoziţiei s-a încheiat fulminant: a trimis Comisiei juridice o scrisoare prin care cerea ca Roberta Anastase să fie suspendată pentru 15 zile. În acest timp, Roberta Anastase a stat închisă în propriul birou. Nici cu presa nu a stat de vorbă. S-a retras discret din clădire pe uşa din dos a biroului.

Ne puteți urmări și pe Google News