Ghid practic pentru suporterii lui FC Liverpool în România!
- Adam Popescu
- 17 noiembrie 2010, 21:48
Clubul Liverpool a postat pe site-ul său oficial sfaturi utile pentru fanii care vor să facă deplasarea la Bucureşti, la meciul Steaua - FC Liverpool, din Europa League. Meciul Steaua - FC Liverpool, contând pentru Grupa K a Europa League e joi, 2 decembrie, în Ghencea.
Pentru fanii lui FC Liverpool, deplasarea în Ghencea nu e o premieră. Acum un an, suporterii "cormoranilor" au fost în Ghencea la meciul cu Unirea Urziceni. Oficialii clubului au ţinut însă să le reamintească fanilor ce vor veni în România regulile de bază ce trebuiesc respectate. Astfel, englezii sunt sfătuiţi să fie cu ochii în patru la hoţi, să aibă grijă unde schimbă banii şi să nu să legitimeze la repezeală poliţiştilor, pentru că aceştia ar putea fi unii falşi!
Iată câteva dintre indicaţiile şi sfaturile generale date fanilor de oficialii de la FC Liverpool:
- Stadionul este deţinut de Ministerul Apărării şi a fost construit de către Armata Română. Este un stadion cu o capacitate de 28,139, dar infrastructura şi facilităţile sunt foarte sărace în comparaţie cu stadioane în Marea Britanie şi alte câteva ţări europene.
- Biletele pentru sectorul "Oaspeţi" sunt alocate într-o zonă a stadionului care este neacoperită. Prin urmare, suporterii vor fi la mila naturii şi ar trebui să ştiţi că temperatura e posibil să fie foarte scăzută în seara jocului.
- Înainte de a intra pe stadion suporterii vor fi supuşi unei percheziţii corporale efectuată de o firmă de pază.
- După ce treceţi prin turnicheţi, accesul în peluză se face prin intermediul unei scări de beton abruptă şi slab luminată, care nu are nici o balustradă de sprijin sau orientare; suporterii sunt sfătuiţi să utilizeze cu maximă prudenţă scara atât la intrare, cât şi la ieşire.
- La cererea făcută de către Liverpool Football Club, oficialii echipei Steaua au promis că vor plasa semne de orientare.
- Accesul va fi refuzat oricărui suporter care are asupra sa alcool sau droguri, sau dacă se află sub influenţa alcoolului sau al drogurilor. În plus, este împotriva legilor locale de a bea alcool pe străzile din Bucureşti. TU ai putea fi amendat cu suma 116 euro pentru consum de alcool în afara localurilor.
- În Bucureşti se consideră de asemenea un comportament turbulent dacă se cântă pe strazile orasului.
- Suporterii trebuie să ştie că pentru a cumpara articole de la chişcurile din stadion trebuie mai întâi să obţină vouchere de la un birou separat de punctul de vânzare. Acest birou va accepta numai moneda locală, lei româneşti.
Am primit, de asemenea, următoarele sfaturi de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti pe care le recomandăm tuturor suporterilor care călătoresc în România:
1. Nu aveţi nevoie de viză pentru a intra în România, dar paşaportul trebuie să fie valabil pe durata sejurului dumneavoastră.
2. Unele baruri şi restaurante din Bucureşti vor încerca să profite de turişti sau suporterii aflaţi în vizită, prin urmare, se recomandă consultarea listei de preţri înainte de a comanda mâncare sau băutură.
3. Se recomandă ca, în timpul vizitei în Bucureşti, să purtaţi întotdeauna o anumită formă de identificare fotografică.
4. Asiguraţi-vă că sunteţi îmbrăcaţi corespunzător pentru meci. Sectorul oaspeţilor e descoperit, iar la ora partidei ar putea fi foarte frig. Vă rugăm să verificaţi prognoza meteo pentru Bucureşti înainte de a părăsi Marea Britanie.
5. Nu consumaţi alcool în exces, deoarece dacă este evident pentru personalul de securitate, poliţişti, v-ar putea fi refuzată intrarea la meci.
6. Vă rugăm să aveţi grijă atunci când urcaţi şi coborâţi scara de la sectorul rezervat oaspeţilor, aceasta este îngustă şi abruptă, cu iluminare slabă şi fără balustrade.
7. Asiguraţi-vă că ajungeţi devreme la stadion. Traficul este foarte greoi din centrul oraşului spre stadion. Un număr de străzi din jurul stadionului vor fi închise în ziua meciului. Va trebui să ajungi la stadion, fie cu taxiul, tramvaiul sau cu autobuzul.
8. Când se foloseşte un taxi în Bucureşti ar trebui să utilizeze numai vehiculele care afişează un nume de companie. Şoferii independenţi, taxiurile situate în afara staţiilor de cale ferată, aeroporturi şi hoteluri tind să fie mai scumpe.
9. Trebuie să fiţi atenţi la hoţi. Aceştia acţionează în zonele aglomerate, în special în apropierea magazinelor de schimb, hoteluri, pe transportul public şi principalele staţii de transport în comun.
10. Fiţi atenţi în orice moment la grupurile organizate de hoti care se dau drept poliţişti în haine civile şi cer la control documentele sau care distrag atenţia pentru a smulge ceasurile sau bijuteriile.
- Moneda în România este leul, rata de schimb fiind de aproximativ 4,9 lei pentru o liră sterlină. Euro poate fi utilizat, de asemenea, în România, deşi, în general, plata cu moneda europeană se poate face doar în câteva hoteluri şi restaurante. Prin urmare, este recomandat să ajungeţi cu lei la Bucureşti sau să schimbaţi la sosire.
- România este cu două (2) ore înaintea Marii Britanii. Prin urmare, dacă este ora 06:00 în Anglia, la Bucureşti va fi ora 08:00!"