Traian Igaş: România e pregătită să adere la Schengen

Traian Igaş: România e pregătită să adere la Schengen

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat astăzi la Timişoara că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen. Igaş a inspectat gara Stamora şi Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa din judeţul Timiş, obiective pregătite să devină graniţe externe ale Uniunii Europene din martie 2011.

"Suntem în grafic. S-au probat investiţiile noi în tehnici de ultimă generaţie în ceea ce priveşte identificarea fiecărei persoane care trece prin acest punct de frontieră sau prin punctul feroviar. Este o monitorizare exactă. Cred că nu mai avem niciun dubiu şi aşteptăm comisia de monitorizare care va fi prezentă în România săptămâna viitoare", a declarat ministrul.

Cât priveşte opoziţia Franţei cu privire la intrarea românilor în Schengen, Igaş a ţinut să precizeze că nu putem vorbi oficial despre acest lucru. "Franţa încă nu s-a pronunţat oficial. Ne aşteptăm ca în momentul în care se va pronunţa oficial, răspunsul Franţei să fie pozitiv. Ne-am dorit să fim membri în comunitatea europeană, iar în acest moment ne dorim să putem circula în Europa fără a mai opri în punctele de frontieră. Sper şi cred că nu vom avea probleme şi aderarea să se facă în graficul stabilit", a mai spus Igaş.

Traian Igaş a controlat investiţia de la Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, apoi a mers în control, la graniţa cu Serbia, însoţit de şeful Departamentului Schengen din cadrul MAI, chestorul Marian Tutilescu, de şeful Poliţiei de Frontieră Române, chestorul Ioan Buda şi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Ne puteți urmări și pe Google News