USR se face de râs din nou! Coposu și Rațiu nu ar fi votat neomarxiști! Falsul istoric al lui Andrei Caramitru

USR se face de râs din nou! Coposu și Rațiu nu ar fi votat neomarxiști! Falsul istoric al lui Andrei Caramitru

USR. O nouă postare ciudată a consilierului președintelui USR, Andrei Caramitru, a provocat haz și stupoare pe rețelele sociale. Invocând o

Andrei Caramitru (consilierul președintelui Dan Barna): Am avut onoarea să îi cunosc și pe Coposu și pe Rațiu. Dacă mai erau în viață - ar fi susținut USR la alegeri. Atât am de spus.

Replica a venit din partea Evz de la Dan Andronic (EvZ): "Am avut privilegiul să-i cunosc din 1992 pe Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Nici unul din ei nu ar fi votat USR. Pentru că prețuiau libertatea, drepturile fundamentale ale omului, democrația. Erau toleranți. Își respectau adversarii. Dar mai ales pentru că erau împotriva comunismului. Sau a neomarxistilor, cum se numesc cei din aceeași formațiune politică cu Andrei Caramitru."

Dar și din partea lui Mirel Curea (EvZ): "Camaradul Andrei Caramitru zice că Rațiu și Coposu ar fi votat USR. De cei doi nu cred, dar Coneliu Zelea-Codreanu sigur așa ar fi votat!"

Ne puteți urmări și pe Google News

Comentariul redacției: Corneliu Coposu și Ion Rațiu au fost doi politicieni români care au participat la revitalizarea partidelor istorice din România după 1989. Primul a fost președintele PNȚCD, iar al doilea vicepreședinte și candidat la președinția României din partea PNL. Erau doi oameni care țineau la partidele din care făceau parte și care au fost pe tot timpul vieții fideli doctrinei la care au aderat încă din tinerețe. Să presupui că cei doi ar fi votat în aceste zile un partid neomarxist cu valențe dicatoriale, înseamnă în primul rând un dispreț față de moștenirea lăsată de cei doi. Care a însemnat toleranță și speranță în democrație. 

Ca să nu mai vorbim despre falsul istoric pe care-l comite Caramitru. Corneliu Coposu a decedat în 1995, pe când Andrei Caramitru avea 18 ani. Când și cum l-a cunoscut atât de bine pe Corneliu Coposu de știa cum votează?