Romeo Pădureţ: "Eu am fost pretextul. Gigi voia să-l dea afară pe Piţi"

Romeo Pădureţ: "Eu am fost pretextul. Gigi voia să-l dea afară pe Piţi"

Fostul mijlocaş Romeo Pădureţ povesteşte culisele scandalului din 2004, când Victor Piţurcă a plecat din Ghencea.

Numele lui Romeo Pădureţ a revenit în actualitate odată cu ultimele evenimente zbuciumate de la Steaua, fiind deseori evocat la începutul acestei săptămâni, când Victor Piţurcă a decis să pună între el şi clubul de fotbal din Ghencea prefixul "ex". A fost vorba despre cea de-a doua "dezertare" din Ghencea a fostului selecţioner al României.

Prima ruptură dintre Piţurcă şi Becali s-a consumat în 2004, când antrenorul a invocat ca motiv de despărţire tot imixtiunea patronului. Oficial, Piţi şi-a luat atunci tălpăşiţa după ce Gigi l-a somat să-l dea afară pe Pădureţ.

Conform teoriei lansate chiar de mijlocaş, el a fost doar pretextul, aşa cum poate fi socotit, acum, Ciprian Tătăruşanu, indicat de Piţurcă drept unul dintre pricipalele motive ale despărţirii de Steaua (patronul l-a critiat public pe portar după meciul cu Universitatea Craiova, stârnind mânia tehnicianului).

Ne puteți urmări și pe Google News

Visul transformat în coşmar

Despre Pădureţ nu se mai ştiu prea multe. După plecarea de la Steaua n-a rupt gura târgului, rătăcind pe la Universitatea Craiova, Gloria Bistriţa şi Caracal. Ajuns la 35 de ani, joacă fotbal "de plăcere" la Ştefăneşti. Este însă conectat permanent la reţeaua cu ştiri despre gruparea din Ghencea.

La fel ca pentru mulţi alţii, venirea lui la Steaua s-a transformat dintr-un vis într-un coşmar. Clubul din Ghencea i-a produs numai necazuri, iar problemele l-au urmărit mulţi ani după aceea.

"M-am dus cu ochii închişi la Steaua. Era visul meu din copilărie. Din păcate, n-a fost bine deloc, deşi am făcut sacrificii mari. Totul a început în momentul transferului de la Sportul. Pentru ca Steaua să nu plătească grila de formare, am decis să devin jucător amator, iar apoi să pot fi legitimat fără să se dea niciun ban pe mine. Mă refer la sumă de transfer", îşi reaminteşte Pădureţ.

"Se umpluse paharul"

"Scandalul legat de plecarea mea a început cu o zi înainte de startul campionatului. Dacă s-ar fi produs cu o lună înainte, să pot să-mi găsesc o altă echipă la care să joc, ar fi fost altceva. Aşa însă, situaţia m-a luat pe nepregătite. Nimic nu anunţa ceea ce s-a întâmplat atunci. Jucasem bine într-un meci amical la Craiova, lumea era mulţumită de mine... Apoi a izbucnit scandalul", povesteşte Pădureţ.

La început n-a înţeles prea multe, dar acum totul i s-a limpezit: "La Steaua au fost atunci multe probleme. Antrenorul şi patronul s-au certat şi pentru culorile de pe tricou. Au existat şi alte discuţii contradictorii. Se umpluse paharul, aşa că Gigi Becali a vrut să scape de Victor Piţurcă. Devenise incomod. Voia să-l dea afară, iar eu eram pretextul. A renunţat la mine, un jucător fără contract, având statut de amator, ca să nu plătească daune. Doar nu era să-i fi dat afară pe Răchită sau pe Neaga? Apoi, timp de doi ani n-am putut redeveni jucător profesionist, pentru că aşa prevede regulamentul, astfel că am fost plătit mai mult pe vorbe. Adică, mai mult n-am fost plătit. Ştiindu-mi situaţia, mulţi preşedinţi, inclusiv Jean Pădureanu, au profitat şi m-au păcălit. Toate din vina Stelei". "Se umpluse paharul, aşa că Gigi Becali a vrut să scape de Victor Piţurcă. Devenise incomod.“, ROMEO PĂDUREŢ, fost fotbalist la Steaua

DEZVĂLUIRE

"Mihai Stoica nu făcea nimic"

Pădureţ descrie cum funcţionau, în 2004, lucrurile în Ghencea: "Piţi a fost şi a rămas de caracter. Ce spunea, aia făcea. Ca jucător, e o plăcere să fii condus de un astfel de antrenor. Iar Gigi Becali era mai potolit. Nu intra în vestiar. El face în continuare greşeli şi este uşor influenţabil. Atunci asculta ce-i spunea Mihai Stoica. Meme nu prea făcea nimic la club. Gigi ar trebui să nu se mai bage la echipă. Nu poţi fi şi strungar, şi ospătar, şi inginer, în acelaşi timp. Fiecare trebuie să facă doar ceea ce se pricepe. El crede că ştie fotbal, dar nu e aşa".