Iubitorii de ciocolată sunt mai deprimaţi

Iubitorii de ciocolată sunt mai deprimaţi

Persoanele care mănâncă ciocolată în mod frecvent sunt depresive, afirmă experţii citaţi de BBC.

Mai multe studii publicate în Archives of Internal Medicine demonstrează că aceia care mănâncă în fiecare săpătmână cel puţin un baton de ciocolată sunt mai posaci decât cei care gustă din ciocolată doar din când în când.

Mulţi spun despre ciocolată că este generatorul bunei dipoziţii, iar echipele de cercetători americani le dau dreptate, deşi nu există dovezi ştiinţifice clare în acest sens. Ei mai spun că nu pot afirma cu certitudine încă dacă ciocolata este mai degarbă o cauză decât un remediu pentru depresie.

În studiul american, în care au fost incluşi aproximativ 1.000 de adulţi, s-a constatat că pe măsură ce cantităţile de ciocolată consumate erau mai mari, pe atât persoanele respective erau mai deprimate.

Concret, cei care obişnuiau să mănânce, lunar, peste şase batoane de ciocolată de aproximativ 28 de grame au înregistrat cel mai mare scor la testul depresiei. De reţinut că niciunul dintre participanţii la studiu nu foloseau antidepresive şi nici nu au fost diagnosticaţi cu depresie de către specialişti.

"Alimentul bunei dispoziţii"

Doctorul Natalie Rose şi colegii ei de la Universitatea din California, San Diego, spun că există multe posibile explicaţii pentru descoperirea lor, cea mai simplă dintre ele fiind aceea că persoanele deprimate râvnesc la ciocolată ca la un tratament pentru moralul ridicat. Există, însă, şi reversul: depresia poate determina pofta de ciocolată, fără să existe un beneficiu clar.

"Alternativ, ca şi în cazul alcoolului, pot exista beneficii pe termen scurt ale ciocolatei în raport cu buna dispoziţie", au spus autorii studiului, potrivit sursei citate. "Există o legătură strânsă între ceea ce mâncăm şi cum ne simţim, de aceea sunt mulţi aceia care poftesc anumite alimente atunci când sunt stresaţi, se află într-o situaţie critică sau sunt deprimaţi", a spus Bridget O'Connell, de la asociaţia de caritate care luptă penstru sănătatea mentală, "Mind".

Ne puteți urmări și pe Google News