ÎCCJ, în plin SCANDAL! Ministrul Energiei, CONDAMNAT pentru un motiv CONVERSAT. Actele EXPLOZIVE care scoat la suprafață o ANOMALIE

ÎCCJ, în plin SCANDAL! Ministrul Energiei, CONDAMNAT pentru un motiv CONVERSAT. Actele EXPLOZIVE care scoat la suprafață o ANOMALIE

Motivarea sentinței prin care fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a primit patru ani de închisoare cu executare, naște controverse uriașe. Completul de judecată de la Înalta Curte a stabilit sentința în baza denunțului făcut de Tiberiu Urdăreanu, iar Niță nu a putut să aducă probe care să infirme acuzațiile DNA.

Acuzat de trafic de influență în baza unui denunț formulat de Tiberiu Urdăreanu, Niță a fost condamnat la patru ani cu executare în ciuda faptului că nu existau probe directe care să susțină acuzațiile parchetului anticorupție, aspect observat și de judecători, notează luju.ro.

ÎCCJ afirmă că sentința a fost dată și ca urmare a faptului că Niță nu a putut să infirme acuzațiile DNA cum că a primit mită 30.000 euro.

“Procurorii DNA te pot baga la puscarie fara probe, doar pe vorbele denuntatorului lor favorit, Tiberiu Urdareanu. Cand esti acuzat de DNA, tu trebuie sa-ti demonstrezi nevinovatia.

In mai 2017, fostul ministru pesedist Constantin Nita a fost condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Singura dovada retinuta impotriva lui Nita a fost delatiunea omului de afaceri Tiberiu Urdareanu. Acesta a sustinut ca in 2013 i-ar fi dat lui Nita un plic in care se aflau 30.000 de euro pentru ca acesta sa intervina in favoarea firmei sale, UTI Grup, la o licitatie.

DNA nu a putut gasi nimic care sa sustina afirmatiile lui Urdareanu. Judecatorii de la Inalta Curte au aplicat insa prezumtia de vinovatie. Ei au sustinut in motivarea sentintei ca nu procurorii trebuie sa dovedeasca vinovatia celor pe care ii acuza, ci, pe dos, acuzatii trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia: 'In ceea ce priveste acuzatia ca ar fi primit suma de 30.000 de euro [Nita] nu a adus vreo proba care sa infirme veridicitatea ei”, sus’ine Grupul de Investigații Politice.