GRIPA UCIDE din nou. O femeie a murit cu zile în SPITAL

GRIPA UCIDE din nou. O femeie a murit cu zile în SPITAL

Gripa a mai făcut o victimă la Spitalul Dej. Medicii au confirmat că o femeie, de 59 de ani, a decedat, joi seara, că este vorba de un caz de gripă de tip A.

La doar 59 de ani, o femeie din Dej, județul Cluj, a murit, ucisă de gripă, în timp ce era internată la spitalul din localitate. Pacienta fusese internată cu simptome de gripă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej, Antonela Nicoară, a declarat, citată de somesanul.ro, că femeia fusese internată în unitatea spitalicească dejeană cu câteva zile în urmă: „N-a putut fi preluată la Cluj-Napoca din lipsă de locuri, având în vedere că toate spitalele sunt pline. A fost confirmat ca fiind un caz de gripă de tip A, pacienta fiind cu imunitate scăzută și din cauza multiplelor alte afecțiuni medicale”.

Rudele femeii susțin că femeia a intrat, joi seara, în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi readusă la viață de medicii dejeni, care au fost nevoiți să declare decesul.

De miercuri, Spitalul Municipal Dej este în stare de carantină, măsura fiind luată din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii de etiologie virală (gripă). Prin urmare, conducerea unității a decis limitarea accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești și a secțiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea Spitalului Municipal Dej a restricționat accesul vizitatorilor la nu mai mult de o singură persoană pe vizită, pe o perioadă de maximum 10 minute. De asemenea, medicii recomandă persoanelor care prezintă simptome asociate virozelor respiratorii să nu vină în vizită la bolnavii internați, iar celor cu probleme de sănătate care afectează imunitatea, bătrâni, cardiaci sau copii le este recomandat să evite complet vizitele în spitalul dejean.

Gripa a făcut 50 de victime

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii și gripă la nivelul întregii țări a înregistrat o creștere față de săptămâna precedentă, se arată într-o statistică INSP, Există focare locale de gripă în mai multe regiuni cu tendința de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe.

Din acest motiv, Ministerul Sănătății recomandă populației care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.

Deși suntem în plin sezon de gripă de aproximativ două săptămâni, specialiștii susțin că nu este vorba despre o epidemie, care se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% cazuri gripă față de prognoza așteptată.

Până în prezent, numărul deceselor cauzate de gripă în România a trecut de 50 de persoane, cel mai recent caz fiind cel al femeii de 59 de ani, din Dej.