„Miki” Buzărnescu, revelația tenisului românesc

„Miki” Buzărnescu, revelația tenisului românesc

După ce a bifat recent cea mai bună clasare a carierei în ierarhia WTA, românca în vârstă de 29 de ani a urcat și pe poziția a 10-a în Road to Singapore

Carierea Mihaelei Buzărnescu a explodat târziu, chiar atunci când jucătoarea în vârstă de 29 de ani se gândea să se retragă din „Sportul Alb”. Însă, anul trecut, „Miki” și-a început aventura în circuitul WTA cum nu a făcuto în toată cariera.

Un salt de poveste

În doar nouă luni, Buzărnescu a reușit un salt incredibil în clasamentul mondial de simplu. La startul sezonului precedent, românca se regăsea pe locul 540 WTA, dar astăzi ocupă poziția a 39-a în ierarhia mondială! Doar în acest an, „Miki” a evoluat în cinci turnee, la care se adaugă și cel mai recent, cel de la Budapesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru 2018 au fost luate în cosiderare și competițiile care la care a participat în încheierea anului 2017, în afara sezonului oficial. Atunci, „tricolora” a mai evoluat chiar și în turnee ITF. În sezonul actual, Mihaela a optat pentru un astfel de turneu, în SUA, chiar după participarea la Australian Open.

Grație acestui parcurs, Mihaela Buzărnescu ocupă acum și locul 10 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2018, competiția care an de an aliniază cele mai bune opt tenismene la finalul sezonului.

La braț cu Halep

În ierarhia Road to Singapore se află și, bineînțeles, Simona Halep. Momentan pe locul doi, dar, de luni, constănțeanca o va detrona din nou pe daneza Caroline Wozniacki, iar Halep va prelua pentru a doua oară în carieră șefia WTA. În situația României în Top 10 Road to Singapore se mai află și Germania, cu Angelique Kerber (numărul 3) şi Julia Goerges (8), dar și Cehia, cu Petra Kvitova (4) şi Karolina Pliskova (9).