A discutat PSD cu Comisia de la Veneția despre modificările la legile Justiței?

A discutat PSD cu Comisia de la Veneția despre modificările la legile Justiței?

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a negat afirmația deputatului USR, Stelian Ion, potrivit căruia președintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, deputat PSD, s-a întâlnit cu reprezentanții Comisiei de la Veneția pentru a discuta pe marginea modificărilor la legile Justiței.

„Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a solicitat  o informare din partea Comisiei pentru democrație prin drept, care este cunoscută sub numele generic de Comisia de la Veneția. În acest sens, am fost informați și am programat o întâlnire cu acest corp de experți din care fac parte și doi membri ai comisiei de la Veneția, din Islanda și Marea Britanie.

A fost o întânire la care am participat cu Liviu Pleșoianu. Înteleg că ieri au avut întâlniri la ministerul Justiției  cu ONG-uri  și alte  reuniuni. După întâlnirea cu noi a mai fost programată o întâlnire cu președintele comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, cu președinți ai comisiilor pentru drepturile omului și egalitate de șanse cred că tot din Camera Deputaților,  și cu Titus Corlățean, senatorul care conduce delegația parlamentară la Consiliul Europei.

În principal, au vrut să afle dacă propunerea pe care o facem noi este de natură să aducă atingere vieții asociative din România, asociațiilor civile, dacă restricționăm, dacă stabilim interdicții, dacă există altă formă de presiune. A fost un dialog deschis. A durat mult mai mult decât prognozasem noi. A durat mai bine de 2 ore jumătate.”, a declatat Șerban Nicolae, la Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de lege inițiat de Serban Nicolae  și de Liviu Pleșoianu face referire la transparentizarea procedurii de finanțare  a organizațiilor neguvernamentale, conform senatorului PSD.

Anterior, deputatul USR, Selian Ion a declarat că, indirect, a aflat de la colega sa din Comisia juridică, deputatul PSD, Alina  Tănăsescu, că ședința s-a amânat pentru că președintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea, se află la o întâlnire cu reprezenanții Comisiei de la Veneția.

„Am aflat, indirect, din motivarea pe care a spus colega noastră la începutul ședinței comisiei juridice, aceea că se contramandează această ședință pentru că președintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea, stă de vorbă cu reprezentanții comisiei de la Veneția. Și iată cum aflăm noi, indirect, lucruri foarte importante pentru activitatea Parlamentului și care sunt de interes  național.

Nu știm dacă reprezentații Comisiei de la Venenția au venit din propria inițiativă sau au fost invitați atâta vreme cât nu am știu că există o astfel de delegație în Parlamentul României. Nu știm (subiectele de discuție n.r), doar am presupus că ar discuta despre legile justiției și, probabil, de propunerile de modificare a codurilor de procedură penală.”, a declarat Stelian Ion, la Parlament