CRIMA de la metrou deschide CUTIA PANDOREI. Se cere INTERVENȚIA URGENTĂ a premierului Tudose. Detalii de ULTIMĂ ORĂ!

CRIMA de la metrou deschide CUTIA PANDOREI. Se cere INTERVENȚIA URGENTĂ a premierului Tudose. Detalii de ULTIMĂ ORĂ!

Ițele crimei de la metrou se complică! Mai exact, apar noi reacții după ce s-a vehiculat faptul că plângerea făcută de tatăl primei fete atacate nu a fost luată în seamă de operatorii 112, aceştia sugerându-i să se ducă direct la poliţie. Liberalul Ovidiu Raeţchi iese la atac, liderul PNL o critică dur pe ministrul de Interne Carmen Dan, despre care spune că "nu se va considera responsabilă pentru această situaţie" şi îi cere premierului Tudose să intervină. "Să ia măsuri ferme şi imediate", solicită Raeţchi.

"Daca se confirma faptul ca prima victima a atacurilor de la metrou a sunat fara rezultate imediate la 112 pentru a reclama tentativa de omor (nu s-a dat alarma, nu a inceput cercetarea la fata locului, nu a fost declansata cautarea agresoarei) si daca se va stabili printr-o ancheta oficiala imediata ca ea a asteptat ore in sir in zadar pentru a depune o declaratie, atunci, din punctul meu de vedere:

 

Cine A GREȘIT în cazul CRIMEI DE LA METROU. DECLARAȚIA care ar putea schimba TOT ce s-a spus până acum. „Au încălcat...”

 

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Vorbim despre un dezastru si o rusine pentru cei care conduc sistemul de ordine publica - sistem care a tinut pe drumuri si a blocat in birocratie sinistra un caz care trebuia cercetat cu urgenta absoluta; 2. Al doilea atac de la metrou putea fi evitat, iar victima a murit cu zile din cauza eternei lipse de proceduri - care sunt intotdeauna stabilite dupa o tragedie, niciodata - proactiv, preventiv - inaintea ei. Prinderea unui criminal iminent care nu se ascundea si nu folosea tehnici de disimulare putea fi o problema de zeci de minute daca alarma se dadea la timp; 3. Responsabili pentru deznodamant sunt coordonatorii unui sistem care se dovedeste, in astfel de situatii critice, indolent, inuman, absurd. Nu ma refer la cei care muncesc efectiv in dispozitivul de ordine publica - in conditii dificile, obligati sa lucreze cat pentru trei colegi in conditiile lipsei cronice de personal - ci la sefii chemati sa aloce resurse, sa stabileasca reguli si proceduri eficiente.

Stiu deja ca doamna Carmen Dan nu se va considera in niciun fel responsabila pentru aceasta situatie - a evitat si in alte cazuri orice tresarire morala. Iata de ce ii cer direct premierului Tudose sa ia masuri ferme si imediate pentru a identifica disfunctionalitatile si pentru a restructura urgent un sistem care nu a facut nimic pentru a salva o viata care, in contextul unui stat eficient, putea sa fie salvata.", scrie Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

Carmen Dan a cerut ANCHETĂ INTERNĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, astăzi, că este în derulare o anchetă internă ca urmare a crimei de la metrou, solicitând prezentarea cronologică a procedurilor  
 

"Am cerut să mi se prezinte situaţia intervenţiei şi derularea procedurii specifice aşa cum s-a derulat. Am solicitat Poliţiei să facă un comunicat. E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ eu acum la cald, însă din ceea ce am văzut eu, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi -se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112 - dar de la ora 17.15, când au fost sesizaţi şi au început procedura de audiere, eu cred că e destul de justificată această prezentare a procedurilor. După ce am constatat este că din momentul în care s-a dat alarma, peste 470 de poliţişti şi peste 100 de jandarmi au desfăşurat activităţi concentrate de a o găsi şi localiza, lucru care s-a şi întâmplat. (...) Până la ora 20.00 s-au făcut toate verificările, s-au audiat prima victimă şi s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere (..) O anchetă internă este deja în derulare", a declarat Carmen Dan.