Decorațiuni din Crăciun făcute de mână, din nimic!

Decorațiuni din Crăciun făcute de mână, din nimic!

Trendul obiectelor hand made se menține printre cei cu răbdare și spirit creativ, pentru că aduce un plus de relaxare cât și satisfacția de a confecționa un lucru frumos. Decorațiunile de anul acesa pot fi făcute în casă și cu siguranță nu vor fi diferite într-un sens negativ de cele de pe rafturile magazinelor. În plus, astfel se poate economisi o sumă de bani care îl poate ajuta pe Moș Crăciun să aducă mai multe cadouri

Unii dintre noi încă au, într- o cutiuță ascunsă, o podoabă de brad din copilărie. În acele vremuri, majoritatea erau confecționate în casă și astfel au păstrat câte o poveste amuzantă pe care ne-o amintim ori de câte ori ne adunăm în jurul bradului. Anul acesta puteți să creați noi amintiri alături de cei dragi, confecționând diverse ornamente care să vă îmbrace casa în straie de sărbătoare. Cei mici vor aprecia aceste clipe petrecute în familie și se vor bucura de rezultatul muncii lor. Pentru cei mari există și proiecte mai complicate, care merită să fie încercate.

Coroniță pe umeraș

Un umeraș simplu, din sârmă (precum cele care se oferă în curățătoriile chimice pentru haine), poate deveni o frumoasă coroniță ornamentală pentru ușă, perete sau șemineu.

Aveți nevoie de circa 20 de globuri mari, 20 de globuri mici și 15 de mărime medie. Așa cum vedeți și în imagini, sârma umerașului trebuie să fie modelată în formă de cerc, iar asta se face cu ușurință, cu mâna, dar dacă metalul este mai dur decât v-ați așteptat, puteți să-l încălziți puțin cu fheon și să vă ajutați de un sucitor de lemn.

Globurile le puteți insera prin agățătoarea lor metalică dacă tăiați cu un clește umerașul într-un loc, pe care apoi să-l „reparați” cu pistolul cu lipici sau cu pistol cu cositor. Sau, puteți pur și simplu să atașați cu pistolul cu lipici încins fiecare globuleț în parte. Durata de uscare este de circa 6 ore.

Globuri de sfoară

Câteva baloane, un bol cu lipici (aracet) și sfoară subțire. Acestea sunt ingredientele unui set nou de podoabe pentru pomul de Crăciun. Primul pas este umflarea baloanelor la dimensiuni asemănătoare între ele. Apoi înfășurați șnurul în jurul balonului și înnodați-l. Dacă sfoara este prea alunecoasă, o puteți înmuia, în prealabil, în lipici. Lăsați-o să se usuce preț de 3-4 ore, apoi spargeți baloanele și, gata!, aveți globuri noi! Dacă doriți să aveți un pom foarte colorat, presărați peste sfoara încă îmbibată în lipici, sclipici auriu, roșu, albastru etc!

Om de zăpadă

Întâmpinați Sărbătorile de iarnă cu un om de zăpadă haios. Confecționarea lui este atât de simplă încât probabil veți realiza mai multe figurine de acest gen. Metoda de realizare este similară cu cea a globurilor din sfoară: umflați două baloane mari pe care le înfășurați în sfoară –îmbibată în lipici sau înmuiată ulterior. Cu ajutorul unui pistol cu lipici încins, confecționați jobenul, montați ochii, nasul și nasturii, toate fiind ușor de decupat din material rezistent tip fetru. La final, spargeți baloanele și aveți un omuleț de zăpada haios!

Beculețe colorate din mingi de ping pong

Dacă instalația de brad din anii trecuți nu mai reprezintă o provocare stilistică, din ea se poate realiza un șirag de luminițe colorate, sau albe, folositor tot anul. Aveți nevoie doar de câteva seturi de mingi de ping pong, o șurubelniță electrică mică sau un cui mai gros (pe care îl puteți încinge) și carioci colorate – dacă nu le doriți albe.

Faceți o gaură în fiecare minge și introduceți câte un beculeț din șirag. Nimic mai simplu! Schimbarea va fi însă pe placul tuturor.

Ne puteți urmări și pe Google News