BLONDA ŞI PREŞEDINTELE! Toată ţara bănuia relaţia, dar ACUM S-A CONFIRMAT! Dovezi explozive despre RELAŢIA INTIMĂ
- Alecu Racoviceanu
- 30 octombrie 2017, 10:15
Numele lui Marilyn Monroe, diva care a înflăcărat mințile mai multor generații, nu putea lipsi din miile de documente declasificate zilele acestea, acte care au legătură cu multiplele anchete făcute în ultimii 44 de ani privind asasinarea celui de-al 35-lea președinte al SUA, John Fitzgerald Kennedy.
Mențiunea cu numele zeiței Hollywood-ului apare într-un document colateral, fiind clasificat din 1964 încoace din rațiuni care țin de cu totul alte motive decât cele de securitate sau conspirativitate a muncii ofițerilor de informații.
Marilyn Monroe în filmul „Domnii preferă blondele”
Este vorba de un raport de 11 pagini atribuit lui John Edgar Hoover, legendar șef al FBI, omul care timp de 48 de ani, între 1924 și 1972, a fost considerat printre cei mai puternici din America. Memorandumul este datat 8 iulie 1964 și a fost studiat prima oară pe 2 aprilie 1976, în cadrul unei anchete a a Senatului privind activitățile desfășurate de agențiile americane de informații, dar atunci nu a fost desecretizat.
Personajele din scurta poveste merită câteva cuvinte, pentru localizarea informațiilor. După opinia mea, actrița Marilyn Monroe nu are nevoie de prezentare. Mulți că după apariția ei cuvântul ”femeie” trebuie scris cu majuscule. A inspirat celebra expresie ”domnii preferă blondele”, chiar dacă ea are și o continuare răutăcioasă: ”dar se căsătoresc cu brunetele”.
Poate cea mai cunoscută fotografie a actriței, din „The Seven Year Itch”
A murit pe 5 august 1962, concluzia oficială fiind că luase o supradoză de barbiturice. Moartea ei a aprins teorii variate ale conspirației, cele mai multe fiind legate de prietenia ei cu frații Kennedy, tineri politicieni, bogați și cu puternice legături în lumea mondenă sau în cea interlopă.
John Fitzgerald Kennedy a ajuns președinte, dar e asasinat pe 22 noiembrie 1962. Fratele său, Robert, cunoscut de toți ca ”Bobby”, a fost procuror general al SUA sub urmașul lui JFK, Lyndon Johnson. În 1964, anul la care face referire documentul intitulat ”Diverse documente ale Comitetului Frank Church”, Bobby spera să fie candidatul Partidului Democrat, dar colegii l-au preferat pe Johnson, care a și câștigat al doilea mandat. În 1968, Bobby se pregătea de strângerea sprijinului pentru Casa Albă, dar este asasinat și el.
Robert, Ted și John Fitzgerald Kennedy
Un alt personaj din raport este scriitorul Frank Capell, un anticomunist, deseori cercetat pentru manifestări extremiste.
Memoriul din care veți citi azi un fragment a avut și un efect care era deja cunoscut: Robert Kennedy a dispus ascultarea telefonului lui Capell. Ce nu se știa era cum a aflat Bobby ce urma să scrie despre el în carte.
„Conspirația Comunistă care e expertă în...”
Iată fragmentul relevant din memorandumul adresat de Hoover lui Kennedy. Documentul este anterior apariției cărții „Ciudata moarte a lui Marilyn Monroe”, publicată pe 10 iulie 1964. Actul are două părți: prima redată este un raport întocmit după ce Biroul din New York a obținut o copie a cărții, înainte de difuzare. A doua parte este informația pură transmisă de directorul FBI personal procurorului general, în legătură cu o problemă PERSONALĂ a celui de-al doilea.
„Prietenia lui Kennedy cu domnișoara Monroe este „bine cunoscută”
Biroul nostru din New York ne-a furnizat acum o copie a unei cărți de 70 de pagini. Cartea că legătura domnișoarei Monroe cu Kennedy ”era cunoscută prietenilor săi și reporterilor din Hollywood”, dar nu a fost dezvăluită niciodată. Se spune că există ”convorbiri telefonice private, martori oculari, înregistrări audio și câteva probe scrise care atestă gradul de apropiere al prieteniei lor”.
Mărturia foto a unei întâniri dintre starul de cinema și președinte
Autorul sugerează că domnișoara Monroe ”a fost determinată să creadă că intențiile lui erau serioase” și Kennedy promisese că va divorța și se va căsători cu ea. Când el nu a făcut asta, se spune în carte, ea ”a amenințat că va dezvălui relația lor”, ceea ce ar fi distrus aspirațiile lui la președinție. Atunci Kennedy a decis ”să ia măsuri drastice”.
Kennedy a pus comuniștii să o omoare pe domnișoara Monroe
Potrivit cărții, Kennedy a folosit ”Conspirația Comunistă care este expertă în eliminarea științifică a inamicilor săi”. Autorul arată că ei puteau acționa fără mare dificultate pentru că medicul ei personal, dr. Hyman Engelbert, era comunist.
Cele mai multe alegații la adresa lui Kennedy sunt cuprinse în capitolul ”The V:I:P:”(paginile 49-61) și la paginile 69 și 70.
Alegațiile s-au dovedite false
Trebuie notat că acuzațiile legate de Procurorul General și domnișoara Monroe au circulat și în trecut și au fost declarate ca fiind fundamental false.”
Două lucruri trebuie specificate înainte de următorul document, legat tot de Marilyn Monroe și Robert Kennedy. În primul rând că o fișă atașată confirmă că medicul lui Marilyn Monroe a fost membru al Partidului Comunist din SUA, între 1939 și 1948. Al doilea este senzațional: anul trecut, pe 17 noiembrie, a fost organizată o licitație cu bunuri găsite acasă la Marilyn Monroe, în Beverly Hills. Printre ele și o scrisoare primită de la Jean Kennedy Smith, sora lui John și Bobby. În ea se scrie: ” "Înțelegeți că tu și Bobby sunteți noul element! Toți credem că ar trebui să vii cu el când se întoarce în Est!"Adăugați aici faptul că într-o carte autobiografică a lui Willian Sullivan, adjunctul lui Hoover la FBI, se spune că J. Edgar era disperat să obțină confirmarea unei legături între Bobby și Marilyn, dar că nu a reușit niciodată.
Edgar J. Hoover, primul director al FBI
Fragmentul care urmează, din scrisoarea lui Hoover pentru Bobby este din data de 7 iulie, dar este apoi alipită raportului din 8 iulie. FBI nu avea cartea încă, dar știa ce e în ea de la autor, Frank Capell.
„Dumneavoastră și domnișoara Monroe aveați o relație intimă”
Hoover scrie: ”Domnul Frank A. Capell, Bay street 56, Staten Island New York, i-a spus unui agent al Biroului nostru din New York, pe 3 iulie 1964, că publică o carte de 70 de pagini intitulată ”Ciudata moarte a lui Marilyn Monroe”, care ar trebui să fie gata de publicare pe 10 iulie 1964.
Potrivit domnului Capell, cartea sa va face referire la presupusa prietenie cu decedata domnișoară Marilyn Monroe. Domnul Capell susține în carte că dumneavoastră și domnișoara Monroe aveați o relație intimă și că dumneavoastră erați în apartamentul domnișoarei Monroe atunci când a murit.
(...) Multe dintre informațiile furnizate de domnul Capell erau de natură discutabilă și nu au făcut obiectul unei coroborări. El a refuzat în mod constant să indice sursele informațiilor sale.”
Trebuie spus că mai multe verificări făcute de-a lungul timpului au arătat că Bobby Kennedy a fost cu soția și copiii în ziua în care a murit Marilyn Monroe.
Acest nou set de documente face parte din lotul desecretizat în baza unei legi din 1992 care fixa un termen de cel mult 25 de ani pentru desecretizarea documentelor care au legătură cu asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy. Donald Trump a decis respectarea termenului, 26 octombrie 2017, dar a mai acordat un termen de 180 de zile pentru un alt set de acte.
Unii spun că noile acte nu conțin mare lucru, dar nu este așa, ele dezvăluie amănunte despre cum o lume atinsă de paranoia Războiului Rece a făcut ca giganții spionajului, KGB, FBI sau CIA, să comită greșeli. Unele majore, pe care au încercat să le ascundă timp de 44 de ani.
Evenimentul Zilei a prezentat încă din primul moment cele mai relevante acte, încercând să le punem în context, tocmai pentru a sublinia valoarea istorică a unora dintre ele. Ele au și o valoare politică, actuală, mai ales acum când se amenință cu arestări privind legăturile cu Rusia, inclusiv în ultima campanie electorală.
Iată ce conțin episoadele anterioare: