Borcanele suspendate, o idee genială pentru bucătăria ta
- Sandra Săl ăgean
- 17 octombrie 2017, 00:00
Vrem spațiu și ordine în bucătărie, iar asta nu e ceva simplu de realizat. Multe vase, multe accesorii, dar și foarte multe recipiente stau așezate peste tot sau înghesuite în colțuri. Dar nu e ceva ce nu se poate rezolva.
O idee absolut fabuloasă și simplu de pus în practică este cea a borcanelor suspendate. Cu o negresă sau un cui filetat și scurt, o bormașină sau o șurubelniță electrică și un marker poți să faci cea mai utilă improvizație!
Ai nevoie de borcane de mărime uzuală, cele care se găsesc cel mai des, deoarece unele se pot sparge în timp sau pot prinde miros. Astfel, la înlocuirea lor nu e nevoie să schimbați și capacul gata montat.
Pasul 1: punctați cu markerul și găuriți în prealabil capacul borcanului. Puteți face o singură gaură sau trei, pentru mai multă susținere.
Pasul 2: puneți capacul în locul dorit și montați cu ajutorul unei șurubelnițe electrice cuiul filetat (aveți nevoie de cuie scurte). Și e gata! Puteți depozita mirodenii, paste sau cerele într-un mod util și foarte plăcut din punct de vedere estetic.
REȚETE recomandate de TV Paprika și prezentate în emisiunea „Dora la piaţă”
Ghiveci à la Dora, cu mai multe feluri de ardei
INGREDIENTE 1 lingură de untură de porc 1/2 cârnaţi de calitate bună 1 ardei capia 1 ardei iute verde 3 ardei alb-gălbui 1 ceapă albă mică 1 roşie mare, zemoasă 100 g tomate tip cireaşă 1 vârf de cuţit de chimen 1 căţel mare de usturoi 50 ml apă 1 lingură de untură de porc 1 linguriţă de boia 1 linguriţă de sare
PREPARARE: Cârnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o tigaie. După prăjire, se pun pe un şerveţel de bucătărie. Ardeii capia, ardeiul iute şi ardeii alb-gălbui se vor tăia bucăţi mai mari şi se vor prăji în untura rămasă de la cârnaţi, după care se scot şi se pun deoparte. În tigaie se pune puţină untură în care vor fi înăbuşite feliile de ceapă şi usturoiul, până devin moi. Se adaugă sare şi ardeii alb-gălbui rămaşi, se vor înăbuşi până când se fac pe jumătate, apoi se opăresc roşiile şi se descojesc de pieliţa tare. Roşiile mai mari se vor tăia bucăţi, tomatele tip cireaşă se pun întregi în tigaie, se presară cu boia şi chimen măcinat şi se vor fierbe până devin moi. La sfârşit, ghiveciul se amestecă cu ardeii prăjiţi, se sparge deasupra un ou întreg şi se pune amestecul pe foc până când albuşul se va coagula, dar gălbenuşul rămâne moale. Se adaugă şi cârnaţii prăjiţi, tăiaţi felii.
Piept de vită à la Dora
INGREDIENTE 4 linguri de ulei 6bucăţi de piept de vită, de grosimea coastelor 1 căpăţână mare de usturoi 1 lingură de pastă de roşii 600 ml vin roşu 1 litru de zeamă de oase de vită 150 g pancetta sau bacon 250 g ciuperci mici maronii 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat 1 legătură mică de frunze de pătrunjel
PREPARARE: Într-o oală de fier se pune la încins uleiul. Bucăţile de piept se vor presăra cu sare şi piper şi, timp de 10-15 minute, se vor prăji pe fiecare parte. Se scot din oală, căpăţâna de usturoi se taie în două şi se introduc în oală cu partea tăiată în jos. Se adaugă pasta de roşii şi se va prăji 1-2 min. Carnea se pune înapoi în oală, se adaugă vinul şi se va fierbe timp de 10-15 minute, până când zeama scade la jumătate. Se adaugă zeamă de oase cât să acopere carnea. Oala se va acoperi cu un capac şi se va introduce în cuptor la 160 de grade, timp de trei-patru ore, până când carnea devine moale şi se desprinde uşor de pe os. Cu zece minute înainte de terminarea coacerii la cuptor, baconul se va prăji două-trei minute până se rumeneşte. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc în continuare la foc intens. După ce pieptul s-a făcut, se scot bucăţile din oală şi se pun într-o tavă de servit. Căţeii de usturoi se scot din coajă şi se pisează. Se scoate grăsimea din zeama rămasă după fierbere, zeama se strecoară, se adaugă usturoiul şi se pune la fiert până se obţine un sos consistent. Baconul prăjit şi ciupercile se vor aşeza peste bucăţile de piept