Harnagea (ex-SIE): Maior vrea să intre în partidul lui Ponta | Prima reacție de la vârful PSD

Harnagea (ex-SIE): Maior vrea să intre în partidul lui Ponta | Prima reacție de la vârful PSD

Fostul director al spionajului extern în 1997-2001, Cătălin Harnagea, a declarat vineri la Antena 3 că știe din surse americane că fostul director SRI George Maior ar putea să se înscrie în partidul PRO România, înființat de Victor Ponta și Daniel Constantin.

Potrivit lui Harnagea, ambasadorul României în SUA ar putea să candideze astfel la prezidențiale în 2019 sau să devină premier. Maior a fost prezent săptămâna trecută în țară.

Eu am înțeles și din surse românești, dar și din surse 'washingtoneze' că partidul se pregătește pentru o primire importantă și anume ambasadorul nostru de la Washington ar vrea să facă câțiva pași și să intre în acest partid, tocmai ca să întărească puțin substanța care cam lasă de dorit în perioada asta. Motivul ar fi următoarele alegeri din 2019, poate 2020, ca să candideze poate la președinție, poate pe o funcție din guvern", a spus Cătălin Harnagea la Antena 3.

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, a spus la Antena 3 că nu crede în ipoteza lansată de Harnagea: "Aș fi surprinsă", a declarat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălin Harnagea este, în prezent, membru în conducerea ALDE și a condus spionajul extern între anii 1997 - 2001.

George Maior, actualul ambasador al României în SUA, a fost directorul SRI în perioada 2006 - 2015. Maior este nașul de cununie al lui Victor Ponta. Ponta l-a anunțat pe Maior ca posibil premier în cazul în care ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2004

După ce a fost exclus din PSD, Victor Ponta a lansat partidul patriotic PRO Romania, alaturi de 5 parlamentari exclusi la randul lor din ALDE, în frunte cu fostul vicepremier Daniel Constantin.