Cazul "Micul Rotterdam". Educatorul va fi judecat în libertate

Cazul "Micul Rotterdam". Educatorul va fi judecat în libertate

În toamna anului 2016, Manea Constantin Dorel a fost arestat la domiciliu după ce a bătut o persoană în stațiunea Mamaia. Pentru a avea avantaje, acesta a decis să îl denunțe pe un cunoscut care întreținea relații sexuale cu minorii din centrele de plasament. Era vorba de un educator- Andrei Eduard Crăciun. Acum educatorul de la Micul Rotterdam a scăpat de arest și este judecat sub control judiciar. Următorul termen în proces a fost stabilit pe 12 iunie.

Judecătorii au decis menținerea măsurii de înlocuire a arestului preventiv cu cel al controlului judiciar în cazul educatorului de la Rotterdam.

"Modifică conţinutul măsurii controlului judiciar dispus faţă de inculpatul Crăciun Andrei Eduard, prin încheierea din data de 10.04.2017 a Judecătoriei Constanţa, pronunţată în dosarul nr. 6836/212/2017/a3, definitivă la 13.04.2017, prin respingerea de către Tribunalul Constanţa a contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarea obligaţie: să nu comunice cu coinculpaţii din prezenta cauză, cu martorii B. Nicolae Cosmin, B. Aurel Ionuţ, G. Irina, M. Nazim şi A. Giuniet, cu membrii de familie ai acestora; Menţine celelalte obligaţii impuse în sarcina inculpatului Crăciun Andrei Eduard prin încheierea din 10.04.2017, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 6836/212/2017/a3", potrivit minutei. Sub control judiciar au fost plasați și Constantin Dorel Manea şi George Cătălin Burcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că denunţătorul Constantin Dorel Manea, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun (educator din cadrul DGASPC, care se ocupa de copiii din Centrul de Plasament Micul Rotterdam), a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul George Cătălin B., cu sprijinul lui Nicu Petrechiuţă, a încercat să-i determine pe George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât Constantin Dorel Manea să poată beneficia de reducerea pedepsei, întrucât el era deja cercetat în alt dosar.

De asemenea s-a constatat că Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea, în perioada iunie-iulie 2015, respectiv februarie - noiembrie 2016, l-au constrâns pe Andrei Eduard Crăciun, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.