Cum a câştigat cea mai mare retrocedare dată de stat moştenitoarea unui cărămidar

Cum a câştigat cea mai mare retrocedare dată de stat moştenitoarea unui cărămidar

Mihăiescu Ileana Clara Constanta a câştigat în instanţă retrocedarea unor terenuri şi imobile în valoare de 600 de milioane de euro. Imobilele de află în sectorul 2 al Capitalei. Cea care a pierdut in instanta 24 de hectare din capitala este Primaria Generala care a anuntat ca va face recurs.

Retrocedarea cuprinde Parcul Motodrom, o benzinărie, baza sportivă a clubului Juventus București, Universitatea Lumina, precum și mai multe blocuri, drumuri, alei și spații verzi

Cele 22 de hectare care au fost retrocedate de Tribunalul București luna trecută au ajuns la fiica lui Ștefan Mihăescu, unul dintre afaceriștii importanți din perioada interbelică. Primăria București ne-a înștiințat că va face recurs la prima decizie a instanței, scrie libertatea.ro.

Constanța Clara Ilieana Mihăescu, femeia care a obținut în instanță dreptul de proprietate asupra Stadionului „Colentina” și despăgubiri pentru Parcul Motodrom, susține că este moștenitoarea unui afacerist interbelic care deținea o fabrică de cărămidă în zonă. Conform informațiilor primite de la Primăria Municipiului București rezultă că aceasta “îl moștenește pe tatăl ei, Ștefan Mihăescu”, așa cum ni s-a transmis de la Serviciul pentru Relații cu presa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform documentului listei Abonaților de telefoane din București și Județul Ilfov din anul 1937, luna august, rezultă că încă din acel an exista o fabrică în zona Colentina denumită cu numele lui Ștefan Mihăescu. Din acest document rezultă că fostul proprietar avea o fabrică de cărămidă pe Șoseaua Regiment Ferdinand 14 din comuna Colentina, unitate care se numea Fabrica de cărămidă “ing. Ștefan Mihăescu”.