Al treilea val de proteste faţă de graţiere

Al treilea val de proteste faţă de graţiere

Mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii pentru a treia oră. În mai puţin de jumătate de oră, aproximativ 6.000 de oameni au ocupat Piaţa Universităţii.

Ora 18.10. Au apărut mulţi părinţi cu copiii în braţe, în căruciare sau cu ei de mână.

Ora 18.00. S-a ocupat bulevardul. Sunt aproximativ  6.000 de oameni.

Ora 17.50.Circa 10 oameni cu un banner pe care scrie “Mandataţi să reprezentanţi, nu să abuzaţi, aparent un grup organizat, sunt pregătiţi să intre pe carosabil”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ora.17.40.  Sunt 5.000 de personae.  Jandarmii nu au oprit circulaţia, dar nu cred că va dura mult pâna va fi oprită circulaţia. Un câine este la protest.  Era întâmplător la protest. Sunt şi părinţi cu copii la protest.  

Ora 17.30. În mai puţin de 10 minute, la ora 17.30, s-au strâns peste 200 de oameni. Deja se strigă sloganuri antiguvernamentale. În special la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

Ora 17.10. Aproximativ  400 de oameni erau strânşi ieri, la ora 17.20, în Piaţa Universităţii, pe ambele părţi ale Bulevardului Bălcescu. Sloganurile sunt aceleaşi ca şi săpămâna trecută. Spre exemplu: “Acasă este cald şi bine, eu strig şi pentru tine”, “Dragi părinţi, dragi bunici, aţi fost minţiţi şi mituiţi. Din munca voastră s-au făcut vile şi palate. Din ale noastre sunt plătite pensii şi salariile voastre”. Numărul jandarmilor şi al ziariştilor îl depăşeşte la această oră pe cel al manifestanţilor.

De la gurile de metrou urcă în continuu oameni. Marea lor majoritate au vârste între 35 şi 55 de ani. Am văzut foarte puţin tineri. Tineri sub 25 de ani.