Adriana Săftoiu a dat lovitura cu dezvăluirile despre Băsescu

Adriana Săftoiu a dat lovitura cu dezvăluirile despre Băsescu

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a câştigat anul trecut aproximativ 9.300 de Euro din vânzările volumului “Cronică de Cotroceni” în care relatează experienţa sa în 2004-2007 în preajma lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea. Cartea a fost principala sursă de venit, anul trecut, pentru purtătorul de cuvânt al PNL.

Săftoiu a lansat în mai 2015, la editura Polirom, volumul de 320 de pagini intitulat “Cronică de Cotroceni”. Ea a menţionat în declaraţia de avere depusă la preluare mandatului de deputat în 2016 că a primit anul trecut, de la Polirom, suma de 41.757 de lei.

Este cel mai mare venit al lui Săftoiu de anul trecut, în condiţiile în care ea a mai încasat 10.000 de lei ca director la firma Strategist SRL şi o pensie alimentară în valoare de 12.000 de lei de la fostul soţ Claudiu Săftoiu.

Fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu din perioada 2004-2007, Săftoiu a vorbit în carte inclusiv despre relaţia dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea. La scurt timp după lansare, tirajul tipărit a fost epuizat rapid. Săftoiu a spus că i-a fost greu să ia decizia publicării cărţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul preşedinte a criticat-o pentru că nu a păstrat confidenţialitatea. „Probabil nu mai e o perioadă în care mai sunt şi alte surse de venituri şi atunci să îţi încalci onestitatea faţă de un om care a avut încredere în tine... Slavă Domnului că m-am oprit cu încrederea în 2007: cu toţi consilierii am avut despărţiri amiabile. Cu Adriana Săftoiu e mult mai complicată motivaţia şi nu aş intra în ea“, a spus Băsescu.

Jurnalist la bază, Adriana Săftoiu a fost purtător de cuvânt al Guvernului Radu Vasile, între 1998 şi 2000 şi consilier al preşedintelui României şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidentiale, în perioada 21 decembrie 2004 - 30 martie 2007. Ea a mai publicat volumele "Vocile puterii. De vorbă cu purtătorii de cuvânt" (2007) şi "Jurnal de campanie" (2009).