Cu vaca la război. Ultima găselniţă a ISIS-ului muribund

Cu vaca la război. Ultima găselniţă a ISIS-ului muribund

Gherilele ISIS, potrivit militarilor implicaţi în lupta împotriva jihadiştilor din Orientul Mijlociu, au inventat o nouă tehnică militară: vacile kamikaze.

Potrivit unor înalţi oficiali ai armatei irakiene, contactaţi de site-ul de informaţii Rudaw, soldaţii Califatului negru, baricadaţi în ultimele fortăreţe situate în provincia Diyala, în estul ţării arabe, nu mai pot convinge tinerii să se jertfească pentru cauza islamistă.

În consecinţă, pentru a opri avansarea trupelor de la Bagdad şi a aliaţilor lor, grupaţi în coaliţia anti-ISIS, condusă de SUA, teroriştii au decis să apeleze la o ''stratagemă'' extremă'', aplicând bovinelor centuri explozive ca apoi să le îndrepte spre posturile de control conduse de forţele guvernamentale.

Scopul jihadiştilor ar fi ca încărcătura purtată de vaci să explodeze imediat ce ajung la câţiva metri distanţă de punctele de control, astfel încât să provoace un număr cât mai mare de morţi tocmai datorită efectului surpriză. În plus, în afara acestor bovine, ar putea "înrola" chiar şi măgari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, noua tehnică de luptă concepută de Statul Islamic se dovedeşte falimentară. De fapt, site-ul Rudaw redă un interviu cu Sadiq Husseini, un oficial al Bagdadului, responsabil cu operaţiunile militare anti-jihadiste aflate în derulare în provincia Diyala, potrivit căruia soldaţii au neutralizat până acum multe vaci înainte ca acestea să se apropie de posturile de control, blocându-le încărcăturile explozive.

El a mai remarcat "gradul de disperare" care i-ar fi cuprins în prezent pe terorişti, acum "fără putere de atracţie" asupra persoanelor care locuiesc în zonele de război. În cele din urmă, Husseini a dat asigurări că victoria armatelor guvernamentale împotriva gherilelor Califatului se va produce "în scurt timp", potrivit celor relatate de Il Giornale.