Oamenii lui Băsescu au tăiat toate punțile de comunicare cu Ponta

Oamenii lui Băsescu au tăiat toate punțile de comunicare cu Ponta

Încercarea senatorilor PMP  de a forma un grup cu independenții plecați din PSD la partidul lui Victor Ponta a eșuat din cauza pretențiilor ridicate de Adrian Țuțuianu, care a vrut să fie el liderul. Apoi, Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu că el a spulberat înțelegerea chiar înainte de a fi parafată.

De fapt, potrivit unor surse politice, președintele de onoare al PMP le-a dat doar un sfat și le-a spus că nu dă bine să se facă acest grup deoarece induce electoratul în eroare, pentru că fiecare susține alt candidat la președinție, Pro România pe Mircea Diaconu și PMP pe Toader Paleologu.

Prin urmare, senatorii PMP au decis să rămână fără grup, mai ales că nu era unul cu drepturi depline, ci doar puteau cere spațiu în Palament și o mașină.

Ieri, președintele partidului, Eugen Tomac, s-a declarat iritat de declarațiile lui Victor Ponta. Acesta a spus că Băsescu are înțelegeri cu Viorica Dăncilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am văzut cu câtă neobrăzare Victor Ponta vine şi spune că nu a reuşit să-şi facă grup la Senat, pentru că n-a dorit Băsescu să îi lase pe parlamentarii PMP să creeze un grup împreună cu Ţuţuianu, pentru a crea un grup comun la Senat, acuzându-l pe preşedintele Băsescu că are înţelegeri cu Dăncilă. Deocamdată, observăm că Pro România are înţelegeri cu Dăncilă - şi s-au concretizat prin funcţiile pe care le-a obţinut aici, în Camera Deputaţilor.

Deci, domnul Ponta să ne lase mai uşor cu acest dublu limbaj şi, dacă vrea în mod real să demonstreze că este în Opoziţie cu PSD şi Dăncilă, să susţină votarea pentru proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarului în două tururi şi, de ce nu, să susţină o moţiune împotriva acestui guvern, care nu mai are susţinere şi care trebuie să plece de îndată”, a declarat Tomac.

Liderul PMP a adăugat că cei din partid care s-au lăsat ademeniți de putere vor realiza că au fost păcăliți și se vor întoarce. „Preferăm să avem un grup al PMP exact aşa cum au intrat în Parlament, decât să avem o încropire care nu are nici cap, nici coadă”, a conchis el.

Liderul PMP a mai spus că pune capăt pentru totdeauna discuțiilor cu Victor Ponta.