PSD a încercat „preluarea ostilă” a ALDE. Tărcieanu, atac dur la Dăncilă

PSD a încercat „preluarea ostilă” a ALDE. Tărcieanu, atac dur la Dăncilă

PSD a încercat o „preluare ostilă” nu doar a parlamentarilor ALDE, ci a întregului partid, pentru a-l destructura, acuză Tăriceanu.

„Pe măsură ce trece timpul aflu lucruri noi, îmi parvin informaţii noi, deci, ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD la adresa ALDE este un lucru extrem de grav, pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercare de a face un ALDE care să coopereze în continuare cu PSD pentru menţinerea structurii politice a Guvernului, în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare, crezând că supravieţuieşte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Senat.

Liderul ALDE spune că se bucură după ce colegii săi de partid au sesizat mişcarea şi „au dejucat acest plan mârşav”. Tăriceanu spune că grupul mixt „Democraţia” va fi înfiinţat doar dacă grupul ALDE va rămâne fără numărul minim necesar de membri.

„O să îl formăm în cazul în care nu mai avem numărul necesar de senatori, adică minimum şapte, dar încă nu este cazul”, a spus Tăriceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adăugat că, în urma anunţului făcut de senatorii Adrian Ţuţuianu, Marin Nicolae şi Ilea Vasile, care s-au afiliat ALDE, „vă aduc la cunoştinţă că grupul are 14 senatori. Aşa cum am discutat la şedinţa de Birou permanent, va trebui ca după alegerea preşedintelui să reconfigurăm Biroul permanent al Senatului, întrucât nu s-a ţinut cont de aceste calcule şi de aceste ponderi care trebuie avute în vedere, confirm Regulamentului”.

Preşedintele interimar al Senatului, Şerban Valeca, i-a spus lui Tăriceanu că trebuie să depună o solicitare scrisă la Biroul permanent.

Liderul ALDE şi-a exprimat speranţa că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la preşedinţia Senatului, susţinut de PSD. „Părerea mea este că are suficientă experienţă să îşi de a seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe ... ştiţi vorba aceea românească - capul face, capul trage”, a adăugat Tăriceanu.