Banca mamă din Turcia majorează capitalul Garanti Bank România

Banca mamă din Turcia majorează capitalul Garanti Bank România

Capitalul Garanti Bank România a fost majorat, astăzi, cu 18 milioane de euro, de către banca mamă, Turkiye Garanti Bankasi, anunţă instituţia financiară într-un comunicat de presă.

Majorarea de capital are scopul de a susţine operaţiunile de dezvoltare pe care instituţia bancară le va continua în România, explică reprezentanţii băncii.

"Prin această majorare de capital, alături de consolidarea operaţiunilor noastre în România, ne vom atinge şi obiectivul de a ne plasa pe primele zece poziţii în topul băncilor care activează aici", a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

În primele nouă luni ale anului 2011, Garanti Bank România a înregistrat un profit de 1,9 milioane euro, conform standardelor IFRS. Garanti Group, care reuneşte patru entităţi în România - Garanti Bank, Garanti Credite de Consum, Garanti Leasing, Garanti Credite Ipotecare - a înregistrat un profit consolidat de 6 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rating BB+ de la Fitch

La finalul anului, Garanti Bank România a primit ratingul BB+ pentru datorii pe termen lung, cu perspectivă stabilă, şi un rating de viabilitate "b" din partea agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings.

Garanti Bank este o bancă universală, oferind produse şi servicii pentru toate segmentele de business - retail, IMM şi corporate. Prezentă pe piaţa din România din 1998, Garanti Bank are portofoliu de peste 230.000 de clienţi. Banca deţine o reţea de 78 de agenţii, 200 de bancomate şi peste 7.500 de terminale POS.