Un copil, diagnosticat cu o formă extrem de rară a virusului H1N1 | VIDEO

Un copil, diagnosticat cu o formă extrem de rară a virusului H1N1 | VIDEO

Medicii din statul american Minnesota monitorizează cu atenţie starea de sănătate a unui copil diagnosticat cu virsului H1N2. Este al doilea caz de H1N2.

Tulpina H1N2 este frecventă la porcii de la fermele din Vestul Mijlociu al SUA. Însă, nici copilul, ori familia sa, nu au intrat în contact cu aceste animale, ceea ce i-a determinat pe medici să declare că virusul a suferit o mutaţie.

Până în acest an, doar un singur caz de H1N2 a mai fost înregistrat. A fost un pacient din statul american Michigan, în urmă cu patru ani.

"În mod normal, virusul se mai schimbă. Însă, când virusul se schimbă substanţial există riscul unei pendemii, aşa cum a fost în 2009". În SUA, autorităţile estimează că 6.000 de persoane au murit, în numai şapte luni, din cauza virusului H1N1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că specialiştii au creat un vaccin împotriva H1N1, inclus în dozele de vaccin pentru gripă, forma rară, H1N2, nu este inclusă în spectrul de acţiune al vaccinului. Cu toate acestea, medicii americani nu consideră noua tulpina ca fiind o ameninţare, întrucât copilul şi-a reveni şi niciuna dintre persoanele cu care a intrat în contact nu s-a îmbolnăvit.

<script type='text/javascript' src='http://video.minneapolis.cbslocal.com/global/video/videoplayer.js?rnd=259941;hostDomain=video.minneapolis.cbslocal.com;playerWidth=425;playerHeight=375;isShowIcon=true;clipId=6540743;flvUri=;partnerclipid=;adTag=News;advertisingZone=CBS.MINN%252Fworldnowplayer;enableAds=true;landingPage=;islandingPageoverride=false;playerType=STANDARD_EMBEDDEDscript;controlsType=fixed'></script>