AFLĂ ce amendă au primit americanii de la Bechtel de la CJ Cluj. Un mizilic pe lângă banii încasaţi

AFLĂ ce amendă au primit americanii de la Bechtel de la CJ Cluj. Un mizilic pe lângă banii încasaţi

Compania Bechtel, constructorul a două tronsoane ale autostrăzii Braşov-Borş, a fost amendată de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj pentru nerespectarea prevederior unei autorizaţii de construire şi pentru faptul ca nu a refăcut un drum judeţean.

"Societatea Bechtel a construit un pilon care deserveşte Autostrada Gilău-Câmpia Turzii, pe DJ 107M (Săvădisla-Iara-Buru), în dreptul intersectării cu traseul autostrăzii în localitatea Vlaha. Conform autorizaţiei emise, societatea constructoare avea obligaţia ca, la finalizarea lucrărilor, să refacă drumul judeţean. În ciuda mai multor notificări din partea Regiei Autonome de Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, societatea Bechtel nu s-a conformat cerinţelor din autorizaţia de construire", precizează CJ Cluj, într-un comunicat trasmis luni.

Potrivit preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, RAADPP a refăcut drumul, însă Bechtel trebuie să plătească valoarea lucrărilor, la care se adugă şi amenda.

"Am transmis nota de plată prezentând contravaloarea pentru aceste lucrări societăţii Bechtel, la care s-a adăugat şi amenda pentru nerespectarea autorizaţiei de construire", a declarat Tişe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea lucrărilor se ridică la 110.000 de lei, iar amenda este de 150 de lei. Bechtel a încasat de la statul român peste 1,25 miliarde de euro în cei şapte ani de constract şi a finalizat doar 54 de kilometri din cei 415 cât are întreaga autostradă. În vară, contractul cu Bechtel a fost modificat, astfel că americanii vor mai lucra doar pe două tronsoane alea autostrăzii, respectiv pe Câmpia Turzii-Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrăzii, la un cost de 6,9 milioane euro/km.

De asemenea, americanii s-au angajat să dea în folosinţă 18 kilometri de autostradă în vara anului viitor, urmând ca, în 2013, să se încheie lucrările.