Apelurile telefonice ale autorului masacrului de la Oslo au fost făcute publice. VEZI ce le-a spus poliţiştilor VIDEO

Apelurile telefonice ale autorului masacrului de la Oslo au fost făcute publice. VEZI ce le-a spus poliţiştilor VIDEO

Poliţia norvegiană a făcut publică înregistrarea apelurilor telefonice pe care autorul masacrului de la Oslo, Anders Breivik, le-a dat de pe insula Utoeya, la 22 iulie, la scurt timp după ce a ucis 69 de oameni.

Telefoanele au fost date de pe insulă înainte ca Breivik să se predea poliţiei, adică în primele 50 de minute de la masacru, infrormează TV2, citat de "The Telegraph".

În primul clip, norvegianul spune, cu calm: "Da, bună ziua, numele meu este Comandorul Anders Behring Breivik, din mişcarea de rezistenţă anti-comunistă din Norvegia". "Sunt pe (insula) Utoeya. Vreau să mă predau"

În al doilea clip, norvegianul spune că "tocmai a dus la îndeplinire o operaţiune în numele Cavalerului Templier". "Mi-am finalizat operaţiunea, aşa că vreau.... să mă predau" Avocatul lui Breivik, Geir Lippestad, a declarat că "este greu de înţeles pentru noi de ce nu a pus arma jos. A fost ca şi cum ar fi fost controlat de un pilot automat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Norvegianul, aflat acum în arest, a admis că a ucis 77 de oameni în dublul atac comis la Oslo, pe 22 iulie. El a comis un atentat cu bombă, în faţa guvernului de la Oslo, în urma căruia au murit 8 oameni, după care a mers pe insula Utoeya, unde se ţinea tabăra de vară a tinerilor laburişti, şi a deschis focul asupra lor, ucigând 69 de persoane.

Într-un manifest de 1500 de pagini, postat pe internet înainte de masacru, Anders Breivik se declara "cavaler templier" şi cruciat, care luptă împotriva islamizării ţării.

Iniţial, el a susţinut că a încercat să sune la poliţie de cel puţin 10 ori în timpul atacului de pe insula Utoeya.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/E51-n4WwmAM" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>