Propria mamă, monstrul din viaţa lui Britney Spears

Propria mamă, monstrul din viaţa lui Britney Spears

Ambiţioasă, calculată, dornică de glorie. Acestea sunt calităţile pe care i le atribuie presa americană lui Lynne Spears, mama celebrei cântăreţe Britney.

Lynne este cea care şi-a propulsat fiicele încă de mici sub lumina reflectoarelor. "Are mama lui Britney vreo vină pentru excesele din viaţa cântăreţei?", se întreabă presa. Se pare că da, Lynne fiind considerată un părinte sufocant, care şi-a nenorocit fiicele pentru a-şi potoli setea de notorietate.

Mai mult, cei care au scotocit prin trecutul familiei au descoperit că mama solistei a avut o tinereţe destul de zbuciumată. Originară de prin statul american Louisiana, Lynne s-a căsătorit de la vârsta de 19 ani, dornică fiind să scape cât mai repede de părinţi. Soţul? Un alcoolic notoriu şi violent. Ciudatul cuplu avea curând un copil, respectiv un băiat: Brian. Însă Lynne visa să aibă o fetiţă, care să fie exact ceea ce ea nu a reuşit niciodată: o divă. Visul i se va împlini şi doi ani mai târziu o are pe Britney. "Şi aşa a început coşmarul...", titrează presa americană de scandal, care o consideră o mamă denaturată.

Lecţii de zâmbit

Ne puteți urmări și pe Google News

Sub atenta supraveghere a lui Lynne, Brit (după cum o alinta) va fi îmbrăcată cu extravagante rochiţe de dans încă de la vârsta de cinci ani, iar la şapte ani va fi dusă la istovitoare lecţii de gimnastică şi la multe castinguri.

Nici nu putea fi vorba despre o copilărie cu păpuşi, deoarece Brit avea lucruri mai importante de făcut datorită mamei sale. Cum ar fi "lecţii de zâmbit" sau "lecţii de mişcări graţioase"!

La vârsta de nouă ani, Britney era deja "fezandată" şi dată pe mâna unui agent newyorkez care o va propulsa direct sub lumina reflectoarelor. Pentru mai mult randament, fetiţa este dusă des la tot felul de concursuri, în detrimentul orelor de şcoală.

"Lynne dorea ca fiica ei să devină un star cu orice preţ! Aşa înţelegea ea să se răzbune pe eşecurile din propria viaţă", avea să mărturisească fosta sa cumnată, Chandra McGovern.

Escortată tot timpul de mama ei şi nevoită să devină adult înainte de vreme, Britney va riposta în cele din urmă, dorind să fie independentă. Mama nu o mai poate controla aşa de bine, prin urmare îşi îndreaptă toată "afecţiunea" spre Jamie-Lynn, fiica cea mică. Astfel, sora lui Brit va fi asediată de castinguri pentru seriale încă de la vârsta de 12 ani. În mod uimitor, singurul moment de glorie al surorii mai mici a fost un rol în care o interpreta pe...Britney! <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4wYRwfp0UJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

O bunică precum o pasăre de pradă

Părea că Brit ieşise cu succes de sub malefica influenţă a mamei sale, dar o "educase" atât de bine, încât acest lucru a afectat-o psihic. În primul rând s-a aruncat în braţele unor bărbaţi, care mai de care mai nepotriviţi.

Când Britney va divorţa de Kevin Federline, doamna mamă Spears îi va lua apărarea ginerelui! Tocmai pentru a-şi face publicitate. Şi tot pentru publicitate îşi va convinge fata să urmeze o cură de dezintoxicare. Solista va urma un regim cu "apă şi legume verzi" la o clinică a vedetelor din Malibu, îşi va regăsi oarecum echilibrul, dar nu pentru multă vreme. Se va întoarce la bărbaţi, droguri şi alcool, astfel încât va reuşi să piardă custodia celor doi fii ai ei.

Colac peste pupăză, Jamie-Lynn, sora mai mică, care jurase să îşi păstreze virginitatea până în ziua căsătoriei, anunţă pe nepusă masă că este însărcinată. Avea 16 ani... Nicio grijă, mama obişnuită să atragă atenţia asupra propriei familii se transformase între timp într-o bunică rapace precum o pasăre de pradă şi mult mai avidă de spălatul rufelor în public. Negociază cu tabloidele americane, fiica cea mică nemafiind pentru ea decât o ştire-bombă cu ajutorul căreia putea stoarce sume importante.

În cele din urmă, Jamie-Lynn părăseşte Hollywood-ul şi încearcă să aibă o viaţă normală. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Britney, pentru care întoarcerea la o viaţă normală era foarte complicată. Ea nu a putut rezista "demonilor interiori" bine hrăniţi cu alcool, droguri şi chiar dedublarea personalităţii!

Obrăznicie fără limite

În cartea "Through the Storm: A Real Story of Fame and Family in a Tabloid World", Lynne Spears povesteşte în detaliu viaţa de familie, declarând că nu se simte vinovată pentru faptul că şi-a dorit să îi vadă pe "cei dragi" în lumina reflectoarelor.

Invitată la diverse show-uri tv pentru a comenta pe marginea cărţii, Lynne nu a pierdut ocazia de a vorbi şi despre primele fotografii "deocheate" ale lui Britney.

"În 1999, când a pozat doar în sutien pentru coperta revistei «Rolling Stone» am fost şocată, nu ştiam ce să facem. Nu am avut nici un cuvânt de spus cu privire la poze. Nu am avut pe nimeni lângă mine să mă sfătuiască ce e de făcut", a mai declarat senină Lynne. Într-o nebunie totală, cu "o obrăznicie fără limite" - după cum va nota presa americană, Lynne va declara la fel de senină că "ultima soluţie era să se roage"! <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/rFOFhQVJo2w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hvjkOZI3jdQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Nu puteam vorbi cu nimeni. Ultima soluţie era să mă rog!" LYNNE SPEARS, mama cântăreţei

TRECUT

Accident cu urmări psihice

Publicaţia americană "National Enquirer" nota că mama lui Britney Spears, Lynne, a ucis, în 1975, un copil în vârstă de 12 ani într-un accident de maşină pe care l-a provocat în oraşul său natal, Kentwood. Publicaţia informează că Lynne a provocat accidentul deoarece se grăbea să ajungă la spital cu fratele său, care era rănit. Potrivit "Enquirer", Lynne este bântuită şi în prezent de sentimentul de vinovăţie şi, în general, refuză să vorbească despre acest lucru.

De asemenea, o sursă apropiată familiei a declarat că "nici până astăzi, Lynne nu a reusit să treacă peste acest lucru. Are o privire terifiată de câte ori se gândeşte la accident. Sunt urmări psihice clare".

Parcă pentru a confirma zicala "aşchia nu sare departe de trunchi", Britney are la activ, la rândul ei, o serie de accidente rutiere.