Adrian Năstase: UNPR merge cu bastonul într-o mână şi cu morcovul în cealaltă
- Laura Ciobanu
- 23 octombrie 2011, 19:37
"O operaţiune murdară", o "incitare la trădare" şi la "înşelarea votului alegătorilor". Astfel califică Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, faptul că UNPR tot ia din primarii social-democraţi şi liberali.
"Această incitare la trădare, la trecerea dintr-un câmp într-altul, la înşelarea votului alegătorilor - pentru că primarii aceştia au fost aleşi pe un anumit tip de susţinere de partid, iar acum acest şantaj care se face sub presiunea unor eventuale dosare care se pot deschide, sub şantajul că nu vor primi niciun fel de sume de finanţare - mi se pare o chestiune oribilă pentru viaţa politică românească. Cred că nici în perioada interbelică lucrurile nu se întâmplau în modul acesta brutal şi care afectează locuitorii în diferite localităţi", a declarat, conform Agerpres, fostul premier. "O politică murdară" Năstase spune că membrii UNPR merg în teritoriu "cu bastonul într-o mână şi cu morcovul în cealaltă mână" pentru a racola primari, lucru pe care l-a dezaprobat vehement. "Faptul că se duc şi se întâlnesc pe ascuns cu primari de la noi, cu primari de la PNL, cărora le spun "dacă nu veniţi la noi, nu veţi avea bani ca să faceţi niciun fel de proiect, nu veţi primi bani de la guvern, nu veţi primi finanţări pentru proiecte europene" este o politică murdară", a comentat fostul preşedinte al PSD, care s-a arătat totodată dezamăgit de foştii săi colegi de partid, în prezent membri UNPR, care se dedau la asemenea practici.
"Îmi pare rău că este vorba de colegi, de oameni cu care am lucrat într-o echipă şi aş fi crezut că vor încerca să facă politică chiar dacă pe o altă linie, chiar dacă într-un alt mod, dar într-o formulă fair, într-o formulă de corectitudine, care să ţină seama de cerinţele unei vieţi politice moderne", a comentat Năstase, omiţând să amintească faptul că la asemenea practici a recurs şi PSD pe vremea când el însuşi era prim-ministru şi când problema traseismului politic a început să figureze în mod frecvent în rapoartele ONG-urilor dar şi ale instituţiilor europene îngrijorate de starea democraţiei româneşti.